Vad är Picot?

En Picot är en slinga av tråd som ligger vid kanten av en bit snöre eller band. Picots kan också ingå i tatuerat, av trikå tyg. Beroende på vilken funktion i tyget, kan en Picot tjäna ett funktionellt syfte, eller helt enkelt tjäna en prydnadsfiskar. Som många andra delar av design, i tyg eller annat sätt, kom de funktionella Picot sannolikt före pryd Picot. En Picot kan göras för att säkra en krok eller en knapp för att stänga ett plagg. Sålunda beror storleken på en funktionell Picot på storleken på objektet som måste passera genom den. Naturligtvis prydnadsväxter picots varierar mycket i storlek beroende på vilken stil och avsikter skapare.

Picot är ett derivat av det franska ordet "Piquer" som betyder "att sticka. " etymologi här kräver lite gissningar. Det är nästan säkert att ordet kommer från de verktyg som används för att skapa picots: sömnad, virkning, eller stickor. Eftersom picots har använts i dessa olika former av tyg-making under århundraden, det finns bokstavligen tusentals mönster som använder dem. Dessutom finns det många sätt att skapa en Picot. Beroende på om du är FRIVOLITETER, stickning eller virkning, kommer du att använda en av ett dussin olika Picot-making metoder.

I allmänhet är picots görs genom att skapa en hel söm och sedan skapa den första halvan av andra stygn. Var noga med att lämna ett mellanrum mellan den första maskan och denna nya stygn. Storleken på det utrymme som du lämnar kommer att bestämma storleken på din färdiga Picot. Fortsätt sedan att göra en komplett stygn. Det kräver övning för att få Picot rätt och att kunna göra en följd av dem i samma storlek.

För specifika instruktioner om hur du skapar en Picot, kan du granska flera konst och hantverk böcker och webbplatser. Det bästa instruktioner omfattar i allmänhet riktningar som är skrivna i text och åtföljd av ritningar och diagram. Om du har ett seriöst intresse i tyg att göra och vissa format, kan du överväga att ta en klass. Stickning, virkning, och FRIVOLITETER är ofta bäst undervisade med hjälp av en duktig tyg-maker. Många butiker som stickning, virkning, och FRIVOLITETER material erbjuder även kurser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.