Vad är Origami?

Origami är ett japanskt sammansatt ord som betyder "Paper Folding. " Den används för att beskriva hantverk tillverkade av vikt papper i Japan liksom stycken sitt ursprung i andra regioner, eftersom så många människor förknippar hopvikt papper hantverk med Japan i synnerhet. Enskilda origami bitar kan variera mycket i storlek och utformning, från enkla vikta kartonger till utsmyckade varelser som förbinder flera olika pappersark. Många unga människor lär sig origami i skolan, och vissa människor fortsätter att praktisera detta hantverk i vuxen ålder.

Konsten att vika papper faktiskt sitt ursprung i Kina kring det första århundradet. Den kinesiska hänvisade till att vikta papper hantverk som zhe zhi , och munkar förde traditionen med sig till Japan när de besökte i det sjätte århundradet. Japanerna tog snabbt på papper vikning som ett tidsfördriv, utveckla ett antal traditionella veck, former och stilar, varav många ansågs slump för särskilda tillfällen eller livshändelser. Kranen är en särskilt berömd tur origami form.

Origami var också långt ifrån förverkligad i Japan, Samurai Warriors används för utbyte intrikata origami med varandra, till exempel. Ett stort antal olika typer av papper kan användas, inklusive utsökt marmorerat papper och papper prydda med bladguld. Typiskt, det papper som används i origami göra är fyrkantig, och de två sidorna är ofta olika färger. Mångfärgade Japanska origami papper kan användas för att skapa bitar med kontrasterande färger eller paneler i olika mönster.

Papper konst tenderar att vara kortlivade, eftersom papperet bryts ner mycket snabbare att andra medier. Därför kan det vara svårt att rekonstruera origami med fysiska delar, även skriftliga beskrivningar och målade skildringar av origami kan användas för att pussla ihop trenderna i origami gör genom århundradena. Origami folding var tydligen populär med människor i olika livssituationer, och gåvor av Lucky origami byttes ofta mellan människor på festivaler och viktiga livshändelser.

Origami är ganska lätt att lära sig, och vissa människor tycker att det är väldigt roligt. Många butiker bära Origami fällbara guideböcker, tillsammans med speciella origami papper som är lätta nog för att användas i en rad projekt. Dessa böcker kommer att täcka de grundläggande veck du behöver veta för att göra origami, och de kommer att introducera dig till en rad olika former, från fåglar som kan göras för att flaxa med vingarna till festligt papper blommor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.