Vad är NANKIN?

Som en populär skymtade tyg som fortfarande tillverkas för hand i vissa delar av Kina, har nankin funnits länge och har en imponerande historia när det gäller att göra kläder för ett flertal tillfällen. Här är lite bakgrund om nankin, liksom några exempel på hur nankin tyg används.

Ursprungligen nankin alltid framställts med naturlig bomull fiber som hade en gul nyans. Använda vävstolar för att väva fibrerna i materialet, var den färdiga produkten en bomullsduk som hade en brun och en gul nyans, ibland beskrivs som matt gul.

Uppkallad efter Naking, det område inom Kina kallas Sidenvägen för sina många fina tyger, nankin blev så populär att det inte var möjligt att odla tillräckligt med gulnat bomull för att producera nankin tyg. Med tiden har genomfört en process för färgning av ren vit bomull fibrer med en gul färg, så nog nankin skulle kunna produceras för att hålla jämna steg med efterfrågan. P

Idag är de flesta nankin tyger tillverkas med moderna metoder textil, även om det fortfarande är möjligt att köpa handvävda nankin för en brant pris. Efterfrågan på nankin har inte påverkat mycket med uppfinnandet av nya syntetiska fibrer, eftersom nankin lätt kan produceras till ett mycket billigt takt med de moderna metoder. En av fördelarna med nankin är att det är en all bomullstyg, vilket gör det attraktivt för människor som inte kan bära syntetiska fibrer, eller som föredrar att åka med naturliga fibrer bara. Med hållbar konstruktion som kommer att pågå under ett antal år, nankin som enkelt tvättas för hand eller i en tvättmaskin. Som det riktigt många bomullstyger i dag, är nankin behandlas för krympning innan materialet används för att göra någon form av textilvaror. Den kanske enskilt mest populära tillämpning av nankin är i tillverkningen av casual byxor för men. Bomullen materialet håller sig väl till en hel del slitage och sedan nankin tar färg mycket väl, de nankin byxor och byxor finns i en regnbåge av färger. En av de mest populära är blå nankin, eftersom det lämpar sig väl för daglig användning i hemmet och kring arbetsplatsen också. Tillsammans med byxor, även nankin används för enkel casual skjortor och vissa sportkläder också.

Som en tyg alternativ som kombinerar lättskötta med enkel snygg, har nankin en trogen publik av användare över hela världen. Från något casual men trevligt att bära på helgerna till dagliga kontor klädsel och även på gym, kan nankin tar dig nästan var som helst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.