Vad är Muslin?

Muslin är ett lätt bomullstyg, fint vävda och oftast vita, som importerades först från Mellanöstern till Europa under 17th century. Den är uppkallad efter Mosul i dagens Irak, i staden genom vilka man vägen till Europa, men Dhaka i dagens Bangladesh är tyget är riktiga ursprunget. Muslin är ett populärt val för kläder och gardiner, särskilt i varma, torra klimat. Det kan också användas som stoppning i möbler.

Muslin har många användningsområden förutom de som anges ovan. Eftersom det är ett relativt billigt tyg, är det inte alltid används till kläder eller möbler, såsom dyrare tyger ofta. I sömnad är tunt ofta används för att göra ett test plagg innan sömnad med dyra tyg. Denna praxis är så utbredd att ett test plagg med syntetiskt tyg är också kallat "ett tunt. "

Muslin kan användas för att filtrera vin orenheter under dekantering processen. En kanal med tunt sträckte sig över den smala änden kan användas för att överföra vin eller hamnar i en karaff, hålla någon sediment ut.

Muslin används i stor utsträckning på teatern, där det är mycket mångsidig. Myriad mellanstationer effekter kan skapas med tunt, eftersom det kan målas med någon scen som du kan föreställa sig, hängde rakt eller draperat, och även behandlats för att visas halvt genomskinliga, som liknar en duk. Är lätta och billiga är viktiga tillgångar för ett tyg som används i scenografin.

Förutom scenen är tunt användbar i TV och film. När målade i en enhetlig färg, kan tyget användas som en billig greenscreen. Muslin kan köpas i förväg färgade för detta ändamål, men det är också relativt lätt att förbereda sig med utspädd latexfärg.

Ordet tunt kanske inte alltid hänvisa till bomullstyget som beskrivs ovan. I Storbritannien kan varje fint bomullstyg går under namnet tunt, medan i USA kan vara tunt alla företag, robust, billig trasa. I nautiska slang, är ett fartygs segel kallad tunt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.