Vad är Mohair?

Mohair är en silkeslen textilier som framställts av hår från angorageten. Det är oftast inlindade i en tråd som kan vara vävda, stickade eller virkade beroende på ansökan. Mohair är hållbart, varm, isolerande, och ljus. Det har också fukt fukttransporterande egenskaper att bära bort fukt från huden på bäraren. Hår från angorageten har använts för att producera textilier i århundraden, och termen mohair in English Usage från arabiska mukhayyar , för en typ av vävt tyg huvudet.

Trots att mycket mjuk, mohair kan vara irriterande för huden, liksom många andra animaliska produkter. Som ett resultat har många mohair plagg fodrade med siden eller bomull och mohair ofta blandas med andra fibrer för komfort. Fibern har använts i väst sedan det 16th århundradet, när Charles V först inledde angora getter till Europa, trots det känsliga arter som mohair svårt att få och alltför dyr för många.

Under andra världskriget blev berörda USA om ullproduktion, som uniformer var tillverkade av ull. Det beslutet togs att blanda ull och mohair, och regeringen började kraftigt subventionera ull och mohair jordbrukare år 1954 för sina produkter i ett försök att hålla utbudet som öppnats. Så sent som 2005, mohair och producenter ull skulle fortfarande kunna få ekonomiskt stöd från Förenta staternas regering.

Angora getter härstammar från Turkiet, i regionen nu heter Ankara. Föds upp för deras speciella ull och mjölkprodukter, användes getterna vida omkring i Mellanöstern under århundraden innan de flyttas över till väst. Angora getter är mycket känsliga och mottagliga för angrepp av yttre parasiter på grund av sin raggiga pälsen. Angora getter också har höga och mycket specifika näringsbehov, och de kommer att börja drabbas av hälsoproblem om dessa inte uppfylls.

är Getter klippt för sin mohair en eller två gånger per år, beroende på produktionskrav, hälsa på getter, och andra faktorer. De måste också kammade regelbundet, för att förhindra bildning och insamling av skräp. En angorageten kan producera 11 till 17 pounds (5 till 8 kg) av mohair i ett år. Mohair tar och håller bra färg, gör det till ett vanligt val för nyhet stickade produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.