Vad är Modal?

Modal är en bearbetad biobaserade textilier tillverkade av rekonstituerad cellulosa från björk. Det är mycket mjuk och populär för både kläder och textilier hushåll såsom sängkläder, möbeltyger och handdukar. Modal kan användas ensamt eller i en blandning av bomull, spandex, eller andra textilier. På många sätt, modal fungerar som bomull, men den har också några betydande fördelar jämfört med bomull.

Modal betraktas som en typ av rayon. Även rayon får göras av pappersmassa av ett antal olika träd, använder modala bara bokträ. Modal anses biobaserade i stället för naturligt eftersom, även om de råvaror som används för att göra det är naturliga, de är starkt behandlas med hjälp av ett antal kemikalier.

Liksom andra typer av rayon, ursprungligen marknadsförs som "konstsilke," modal är mjuk, smidig och andas bra. Dess struktur liknar den i bomull eller silke. Det är häftigt att vid beröring och mycket absorberande. Liksom bomull, modal färgämnen enkelt och blir FÄRGBESTÄNDIG efter nedsänkning i varmt vatten. En av fördelarna med modala över bomull är dess motstånd mot krympning, en notorisk problem med bomull. Modal är också mindre troligt att blekna eller bilda piller på grund av friktion. Dess mjukhet gör också hårt vatten inlåning mindre benägna att ansluta sig till ytan, så tyget håller mjuka igenom upprepade tvättar.

Modal rullgardiner bra och behåller sin form, även när det är vått. För att hålla dem ser bäst bör ren modal produkter strykas efter tvätt. Detta kanske inte är nödvändigt för modal tyg blandningar, dock.

var Modal först utvecklades av Österrike Lenzing företaget, som varumärkesskyddade tyget namn, men nu många tillverkare gör egna versioner. Textil har särskilt tagit fart i indiska företag. I USA är modal oftast ses i lakan, handdukar och kläder, populärt delvis av Bed, Bath Beyond. Det är dock vinner terräng som kläder material också. I Europa, där tyget ursprung, det är redan stor utsträckning används i kläder som ersättning för bomull.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.