Vad är Makramé?

Makramé är konst och hantverk av dekorativa knotting. Vissa garn och några grundläggande knop är alla en hobby behöver utforska möjligheterna att bygga smycken, kläder, tapeter, eller växt innehavare. Under 1970-talet föregicks amerikanska vurm för detta hantverk med många hundra år av kinesisk MACRAME. Nu lockar Western MACRAME fiber konstnärer, avlopp och kreativ konsthantverkare.

kinesiska MACRAME skiljer sig från modern MACRAME i några viktiga avseenden. Först finns det bara ett snöre vikas på mitten, så att två strängar in i knut och två exit vid botten. Dessutom bitarna är alltid symmetriska och dubbelsidiga, så de lämnar en påse i mitten. Människor store halvädelstenar, träskulpturer, eller ens frukt inom de kvistiga veck. Vissa dekorativ knut namn Monkey's Fist, Double Coin, and Good Luck.

Västra MACRAME omfattar många trådar i olika färger eller texturer. Från ändlösa typer av snöre, kan du välja hampa, silke, garn, broderi tandtråd, rep, ädel metall tråd, ull, eller ens vanlig kite string. Den väva, färg, stelhet och bredd kommer alla att påverka utseendet på den färdiga MACRAME. Du kan också lägga till tillbehör inom de kvistiga mönstret att thematize ditt arbete. Många konsthantverkare samla pärlor, berlocker, snäckskal, och tofsar gjorda av keramik, glas, metall eller plast för att förstärka sina bitar. Den basförnödenheter börja MACRAME är en knotting styrelse, T-pins, ett mönster och snöre. Den knotting styrelse, en platt bit kartong, kork eller skum, kommer att hålla och öka på första anläggning string vågrätt, så de andra vertikala trådar hänga ner i en rät vinkel. Som knop emerge, T-pins kan hålla konstruktion med vissa intervaller för att behålla det även, platt, och symmetrisk, eftersom knutarna har viss flexibilitet. Med några enkla knutar du förmodligen redan vet hur man knyter, kan du göra ett bälte eller väggbonad.

De flesta vardagliga knutar kan spåras tillbaka till sjömän underhållande sig med extra rep under långa månader till sjöss. En halv-knut är det första du gör för att knyta ett skosnöre. En kvadrat knut är vad de flesta människor tänker på när de hör "knut" två halv-knop i motsatta riktningar. En dubbel HALVSLAG, en variant på ett torg knut, är där en sträng bär knuten och den andra strängen löper runt det. En Överhandsknop sker med bara en sträng, där du gör en ögla knut på sig själv. När du har bemästrat dessa typer av knutar, kan du undersöka mer komplicerade och kära eller bara hitta på ett eget!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.