Vad är KLOT?

De som gillar mjuk, slät lakan i sina sängar troligen kärlek sateen ark. Sateen är ett bomullstyg med en lyster som påminner om att i satin. Det används för lakan och kläder.

sateen börjar med långa fiber kammad eller kardad bomull. Bomullen är då merceriserad att få fram en glans. Mercerisering innebär blötläggning av fiber i ett bad av natriumhydroxid (dvs lut) och därefter i ett syrabad. Resultatet gör bomull fiber starkare och lättare färgade. Det lägger också en glans till fibrerna. Detta merceriserad lyster är ett av kännetecknen för god sateen. Sateen ska vara mycket mjuk, med en hög tråd räkna, och bör drapera väl. Sateen tyg använder satin stygn inom byggsektorn, vilket innebär att trådarna är mestadels på ena sidan av tyget, vilket ger att ett smidigt utseende. En annan typ av sateen är foder sateen. Sateen används till foder jackor eller omslag är vanligtvis en tung, lyxig, men ändå robust tyg. Denna typ av sateen får göras från silke, ull, nylon, polyester eller något annat tyg som skulle ge den typ av glänsande tyg krävs.

sateen har varit en populär tyg sedan början av 1900-talet. Görs av bomull, är det mycket billigare än sidensatin, och är också mer hållbara, samt vara maskintvätt. I början 20th Century, var sateen ofta används för kvinnors underkläder på grund av sin hållbarhet och smidig känsla.

sateen skivor har blivit populära som folk vill ha mer lyxiga tyger i sina hem och har funnit att bladen med en högre tråd räkna är mer hållbara. De är dyrare, dock, och en uppsättning 400 thread-count sateen lakan för en queen-size säng kan köra allt från $ 80 US dollar (USD) till en bra bit över $ 100 USD.

Köpare som gillar skarp bör strukna lakan nog leta efter Percale i butikerna. Percale ark är mer som ett traditionellt bomullstyg och en del föredrar deras skarpare känsla. De är också billigare än sateen i allmänhet.

sateen är en nyttig, slitstarkt material som troligen kommer att fortsätta att vara populärt inom textilindustrin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.