Vad är Glitter?

Glitter är en produkt som används av konsthantverkare och formgivare för att skapa ett mousserande eller skimrande effekt. Glitter är främst består av mycket små fläckar av glas, sten, papper eller plast, men polyester är kanske det vanligaste materialet som används i moderna glitter produktion. Bestruket papper kan också formas till glitter, och några har även använt kommersiella damm klass diamant som en form av glitter. En del kanske anta att glittra framställs genom att krossa källmaterialet i damm-sized partiklar, men så är inte fallet. Kommersiell glitter tillverkare använder olika dör för att klippa ut enskilda delar i bulk. Även om delar av glitter kan vara så liten som 50 mikrometer (0. 002 inches) i storlek, har precisionsstyrda var en klippa i form av kvadrater, cirklar, rektanglar och hexagoner.

Glitter kommer i ett brett spektrum av färger och stilar, från klara polyester till skimrande metallic. Crafters köper ofta en mängd olika glittrar i syfte att öka särskilt bitar. Christmas ornament, till exempel, kan få en dammtorkning av silver och guld glitter, medan semester ljus skulle kunna förbättras med rött och grönt glitter. Ett mönster av vita båtar lim kan tillämpas på ett projekt och sedan rikligt belagd med glitter för att göra det skimrar eller solsken.

Glitter är vanligtvis säljs i små rör eller specialutformat "glitter Shakers. " Dessa Shakers låta Crafter att kontrollera flödet av glitter, som tenderar att utgjuta som peppar flingor. Vissa crafters Häll en leverans av glitter från den ursprungliga behållare i magasinen för lättare åtkomst. Arbeta med glitter kan vara besvärlig, så det ofta lönar sig att använda mindre serier eller ha ett system för återvinning av överskott glitter.

Glitter anses vara icke-toxiska, vilket gör den lämplig för båtar projekt där små barn. Överinseende av en vuxen är fortfarande tillrådligt Men eftersom spillts glitter kan bli problematisk och en del barn kan förvirra glitter med godis. När du arbetar med glitter runt yngre konsthantverkare, kan det bidra till att betona en "mindre är mer" filosofi.

Trots att en stor del av glitter är nu tillverkas utomlands, det själva produkten uppfanns av en amerikansk nötköttsproducent heter Ruschman under 1930-talet, men vissa källor säger han uppfann produkten efter andra världskriget. Hans företag, Meadowbrook Uppfinningar, är fortfarande världens största leverantör av glitter. Kunderna kan beställa glitter direkt från företaget, i ett brett sortiment av former, färger, storlekar och material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.