Vad är Glassine?

Glassine är en pappersprodukt som är fett, luft och vatten resistent. En speciell tillverkningsprocess är skyldig att göra glassine, och det kan bli dyrt, eftersom ett enda blad utgör ett stort arbete på ett pappersbruk. Det finns ett antal användningsområden för glassine, allt från arkivens skydd för laborationer. Ett antal papper leverantörer tillverkar och säljer glassine i olika färger. Att göra glassine, pappersmassa är slagen att bryta ner fibrerna. Massan pressas i formar och får torka till ark. Arken pressas genom heta valsar i en process som kallas kalandrering, vilket gör fibrerna ligga plant och i samma riktning. Glassine anses superkalandrerade papper, eftersom det utsätts för processen flera gånger. Slutresultatet är en mycket slät papper produkt som kan användas som barriär skydd mot ett antal ämnen.

Grundläggande glassine är nästan genomskinliga med en neutral färg. Färgen kan ändras med tillsats av färgämnen under massaprocessen, och vissa företag också göra ogenomskinlig glassine med andra tillsatser. Många föredrar glassine i sin semitransparenta form, eftersom det gör att människor kan se vad som ligger under ett ark glassine. I bokbinderi och konst, är glassine ett värdefullt verktyg eftersom den kan göras med en neutralt pH. Ark glassine kan användas som interleaves för att skydda ömtåliga böcker eller konstverk. Den glassine är ofta bundna direkt till en bok för att skydda plåtar från repor, eller användas i arkiv restaurering för att skydda enskilda sidor i en bok från elementen. Glassine för detta ändamål finns i en mängd storlekar för att möta varierande behov. I laboratorieförsök inställningarna glassine ofta som väger papper. Vägning papper används för att väga skurpulver och andra små partiklar så att skalan är ren, och ingen del av den fasta rymning, eftersom papperet motstår läcker och fett, förebygga förorening. Efter vägning kan plåten försiktigt vikas och användas som en kanal för att ersätta det ämne som vägde i en säker behållare. Glassine används för vägning av papper är oftast tänkt att vara disponibel, så att korskontaminering undviks.

Skivor lätta glassine är också ofta finns i inställningarna matservering som godis butiker och bagerier. Ett blad av glassine hindrar hand till kontakt med livsmedel och håller ner fett. Lådor av disponibel lakan för detta ändamål finns tillgängliga från hus restaurang utbudet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.