Vad är Furoshiki?

Används i japanska toaletterna att innehålla kläder och personliga tillhörigheter och fungera som ett golv matta nästan 2000 år sedan, har furoshiki gjort ett uppsving under senare år som ett miljövänligt alternativ till plast och papper förpackningsmaterial. Den här gången har även funnit sin väg in i västvärlden. Grund och botten är furoshiki en förpackning tyg som är vikt på ett snabbt och smart sätt att tote specerier, svepa presenter, bära luncher, och även i stället för en väska. Liknande Origami tekniker har furoshiki mycket specifika och sinnrika veck som kommer att förvandla en kvadrat med duk till ett attraktivt och miljövänligt lastfartyg inom några sekunder. En del av veck är grundläggande wrap (otsukai tsutsumi), fyra tie wrap (yotsu musubi), skuldra wrap (katakake fukoro), vattenmelon wrap (suika tsutsumi), rulle wrap (Maki tsutsumi), hand wrap (tesage bukoro), smala objekt wrap (Kousa tsutsumi), två böcker wrap (HON tsutsumi), två knop wrap (futatsu tsutsumi), platt objekt wrap (Hira tsutsumi), hidden knut wrap (kakushi tsutsumi), en flaska wrap ( Ippon bin tsutsumi), två flaska wrap (Nihon bin tsutsumi), och det stoppade bära sjal (Sao tsutsumi). RA finns att rymma nästan vilken storlek och form av objekt.

Furoshiki dukar brukar komma i åtta storlekar, från 18 inches (45,7 cm) till 52 inches (132,1 cm) på den längsta kanten, men veck kommer att överensstämma med valfri storlek. De är något av torget, så detta bör hållas i åtanke om styckningen unik storlekar. Varje tyg kan användas. Bomull är en mångsidig och relativt hållbara val, men vissa använder hög kvalitet silke, speciellt om du använder furoshiki som presentförpackningar. En av de mest populära användningsområdena för furoshiki under senare år som en Bento Box transportör. Bento lådor, också en japansk uppfinning, är lunch lådor med små fack som håller en varierad kost. Pairing en Bento låda med en furoshiki tyg kan vara ett hälsosamt alternativ till en resa genom en fast food drive-through vid lunchtid, plus det besparar jorden för pappers-och plastförpackningar som kommer med en snabbmat måltid. Att hålla en trave furoshiki kläder i bilen för matinköp är en annan populär användning. Inköp återanvändbara grocery påsar ibland kostsam, och de tar upp mer plats i bilen än en trave furoshiki dukar. Dessutom kan gamla lakan eller material runt huset ska återvinnas /repurposed genom att skära dem i furoshiki dukar för detta ändamål. Med miljarder plastpåsar soptippar varje år, med furoshiki dukar för shopping är inte bara bekvämt för konsumenten, men också snäll mot miljön.

prettiest användning av furoshiki är som en presentförpackningar. Intressanta mönster och texturer låna en lyxig känsla till en gåva, och eftersom de kan återanvändas, även dyrare tyger är sparsam om passerade bland en grupp av gåva Givers. Med lite fantasi, möjligheterna för användning av furoshiki dukar är obegränsade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.