Vad är Fire Clay?

Fire är lera en typ av lera som används vid tillverkning av värmebeständig lera objekt, såsom deglar som används vid tillverkning av metaller. Denna typ av lera är ofta utvinns från områdena runt kolgruvor, även om andra naturliga avlagringar finns också som potentiella källor, med många nationer avlagringar av lera lämplig för användning i höga temperaturer. Fire lera kan också förfinas och behandlats för att vara lämplig för särskilda användningsområden. Den här typen av lera har en mycket hög fusion och smältpunkt. När det brukas och sköt, kommer det att hålla upp för extremt höga temperaturer som de hittade i ugnar, ugnar, och retorter, förutom de höga temperaturer på vissa produktionslinjer. Brand lera kan också användas för att skapa brandsäkra skorsten och skorstenar, och brandsäkra pads för säkerhet, som när en härd framför den öppna spisen är gjord med eld lera för att minska risken för brand. I många inställningar där det finns oro för brand, kan brand lera användas.

Denna lera innehåller höga procentsatser av aluminiumoxid och kisel, med minimala mängder spår av föroreningar. Tenderar att vara svagt krämig gula, beroende på balansen av mineraler i leran, men det kan också vara färgad för olika tillämpningar. Även brand lera växer sotiga med användning, under det lager av sot, kommer leran förblir intakt. Skador på brand lera kan uppstå när den leder till trauman eller när temperaturen klättrar utanför dess säkerhet sortiment.

Många företag gör tegel och andra produkter ur brand lera. De anger toleransen för sina produkter så att folk vet vilka inställningar de är lämpliga för, och för att hjälpa potentiella konsumenter göra det bästa köpval. Dessa företag kan också skapa egna produkter med begäran om människor som behöver objekt av en viss form och storlek. Exempelvis kan en metallarbetare behöver en anpassad degel för ett projekt.

Liksom andra leror, är detta lera mycket formbart i råformat. Det kan formas, strängpressade, formade av hand och stämplas. Olika tillsatser som kan blandas i för att göra det mer grovt, och det kan marken för att bli smidigare. Slip och rester efter brand lera tillverkning kan också återvinnas, så länge de inte avfyras, och arbetade i nya partier av lera för användning. Fire lera krymper också efter att det har gjutna och under bränningsprocessen, vilket är något att vara medveten om när man jobbar med rå lera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.