Vad Kokosfiber?

Kören är en produkt av kokosnöt träd, Cocos nucifera , och det är ibland kallas coco fiber. Ämnet är ur håriga skalet av kokosnötter, och används för att skapa en mängd olika produkter såsom mattor, mattor, möbeltyger stoppning, och penslar. Kokos, uttalas Koy-er, är en mycket grov, styv fiber, och det är också extremt resistent mot röta och salt vatten, vilket gör det till ett idealiskt material för situationer där andra fibrer skulle förfall.

Ordet kommer från ett Malayalam ord, Kayar , em som härrör från kayaru , som betyder "att vara vridna. The Malayalam språket talas i södra Indien, särskilt i delstaten Kerala. Språket är relaterat till Tamil, Kota, och Tulu, bland många andra språk som talas i regionen. För engelsktalande intresserade trivia, "Malayalam" är bland de längsta Palindromes på engelska, vilket innebär att man läser samma bakåt och framåt.

Indien och Sri Lanka är de två största exportörerna av kokos, redovisning för de flesta av världens leveransen av ämnet. Att behandla kokos, är kokosnötter delas så att de styva fibrerna är tillgängliga. Det yttre skalet är dränkta att separera fibrerna, som sorteras ut i långa fibrerna lämpliga för användning som pensel borst, och kortare fibrer som används för att göra saker som stoppning innanför inre spole madrasser. Efter blötläggning, är fibrerna rengörs och sorteras i härvor som senare kan vara inlindade i snöre, tovigt till stoppning, eller användas som enskilda borst. Kören tar färg bra, och många producenter färgämnet kokos fiber före export. Det finns två huvudtyper av kokos. Den första typen, kallad vit fiber, utvinns från unga kokosnötter. Den vita fiber är något finare och mer blek i färgen än kokosfibrer från mogna kokosnötter. Denna typ av kokos är ofta invävd i garn som används för tillverkning av mattor, avskedande, rep och snöre. I rep tillverkningsindustrin, kan vit kokos fiber ibland vara billigare än andra rep ingredienser. Brown fiber, den andra typen av kokos, är från mogna kokosnötter, och det tenderar att vara mer hård och omedgörlig.

Många västerlänningar är bekanta med kokos i form av stela dörrmattor, som kan lämnas ut i alla väder på grund av kokos s röta motstånd. Kören mattor finns även inuti vissa stoppade produkter, och en noggrann inspektion av en inre resårmadrass kan också ge kokos materia, beroende på när och var madrassen gjordes. Kören mattor är ibland också göras tillgänglig i form av ett substrat för växter, eftersom det kan vara impregnerade med vatten och frön att gro blommor och groundcover. Mattan kommer att hålla ogräset tillbaka medan växterna etablerar sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.