Hur jag Iron Silk?

Det bästa sättet att järn silke är att inte järn silke. Det låter som en uppenbar motsägelse, men det mest känsliga av tyger är oerhört känslig för värme, ljus, vatten och kemikalier. Silk rynkor lätt, och om den blir smutsig eller fläckig, är det troligt att varumärkena aldrig kommer att bli framgångsrikt bort. En av de främsta orsakerna till silke s sårbarhet är att materialet skapas från protein fiber. Råmaterial till de allra finaste versionerna skördas från kokonger av mullbär silkesodling. De små, tunna trådar av kokonger är invävda i trådar, som i sin tur omvandlas till textilier. Den kinesiska utvecklat denna process mer än 5000 år sedan, och under många århundraden av metod för att skapa siden var noga bevakad hemlighet. Som legenden säger, avslöjar hemligheter silke göra var straffbart med döden.

Även om ett sådant öde är inte längre fallet, utan tvekan en källa till tröst för silke tillverkare över hela världen, kräver silke långt mer vård än något annat tyg. Snarare än att göra en ansträngning för att järn silke, en betydligt bättre lösning är att lätt ånga det. I de flesta fall, ångande kommer att minska rynkor och undanröja risken för bränning, krympande, stretching, eller smälter tyget. En liten hand-ångbåt fungerar bra att ta bort rynkor från silke. Som ett annat alternativ, när du tar en varm dusch, kan man hänga silke kostymer, slipsar, klänningar, skjortor, lakan, eller till och draperier i badrummet. Denna metod bör också orsaka rynkor försvinna. Ett val en person bör undvika är lusten att ta sidentyger till kemtvätten. De lösningsmedel som använts min mest kommersiella kemtvätten kommer att spela förödelse med silke fina komposition. Om du känner att du absolut måste järn silke, finns ett par metoder som ibland fungerar. Noteras bör dock att dessa är långt ifrån idiotsäkra. Ägaren av plagget kan ha framgång, men strykjärn är notoriskt vaga i sin temperatur inställningar. Det är också möjligt att silke plagget kan lida skada. När strykning silke, bör man komma ihåg att inget vatten ska röra tyget. Det kommer att orsaka ringar och fläckar. Dessutom kommer för mycket värme förstöra tyget. Det första steget som krävs för att järn silke är att vända järnet till lägsta värmefixering möjligt. Placera en handduk eller en handduk över silke objekt som strykas.

Tryck inte ner på järn. Snarare rör det snabbt och med så lite tryck som möjligt, koncentrera sig på små delar av plagget innan vi går vidare. Använd aldrig ånga inställningen, som strykjärn ofta spray droppar vatten tillsammans med de faktiska ånga. Även med en handduk täcker siden, kan små mängder vatten tränger igenom och förstöra tyget. Då det är färdigt hänga silke objektet i ett område från direkt solljus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.