Vad är vadmal?

kläde är en typ av tätt vävt tyg som är extremt robust och mycket mjukt. Även kläde är inte så stor utsträckning som det en gång var, fortfarande har en plats i tillverkning av kläder, tapetserade och hantverk. Flesta sömnad butiker bära kläde i en mängd olika färger, men det tenderar att bli dyrt på grund av hög kvalitet. Tillverkade kläde plagg finns även till salu, i synnerhet i svalare områden, där tunga isolerande tyger är till stor nytta.

rötter kläde finns i medeltida England, en vävare började att förfina sina metoder med hjälp av skickliga hantverkare från Belgien. Den ursprungliga engelska kläde var gjorda av ull, ett textilmaterial som var lättillgängliga, och processen att göra tyg var perfekt med hjälp av flamländska vävare, som hade begränsat material att arbeta med i sitt eget land. Mycket av kläde tillverkas i England exporterades ofärgade till Belgien, där den var klar i färgämnen fat. Att göra kläde, en extra bred vävstol används. Tyget är tätt vävt innan de doppas i vatten samtidigt som utsträckt på tenters, speciella rack som håller upp spänningen i tyget. Vattnet leder ullen att krympa när den dras ut för att torka. Därefter är kläde gnids in med Fullers jorden och slagen med en hammare av trä. Resultatet är en mjuk, nästan FILTDUK som är smidig, mjuk och mycket mjuk. Det är inte heller fet, vilket skiljer den från många andra ullprodukter.

Även ull är det traditionella materialet för kläde, är bomull kläde också tillverkas. Vissa bomull kläde har en mycket smal, subtila revben, vilket ledde till likna poplin, ett tätt vävda textilier. Syntetiska fibrer är i allmänhet inte används för att göra kläde, eftersom de inte beter sig som ull och bomull göra när tyget är speciellt behandlas. En bomull kläde är mycket lättare än ylle, även om den har samma robusta egenskaper.

Andra vävteknik började ersätta kläde på 1700-talet. Dessutom ändrades engelsk rätt, tvingar kläde att stanna i landet för infärgning. Konsten att göra kläde bibehölls lyckligtvis, som den höga kvalitet tyget har säkert värde för konsumenterna fortfarande. Det är ofta fortfarande säljs i traditionella större storlek, vilket gör det mycket användbart för stora sammanhängande tapetserade projekt. Historiska reenactors använder också kläde göra uniformer och medeltida kläder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.