Vad är skräddaren Chalk?

skräddaren krita är en typ av krita som är avsedd att göra tillfälliga markeringar på duk. Använda skräddaren krita, kan en sömmerska göra markeringar där tyg behöver sänkas eller kläder behöver ändras, och kalk kan också användas för att markera ut styckning, Hemming, och rusa linjer på plagg som de är konstruerade. När markeringarna inte längre är användbara, men de kan lätt borstas bort eller spolats bort och lämnar inga rester efter sig.

Fördelen med att skräddaren krita är att den är snabb och enkel att använda och lämnar inga spår bakom. Detta kan vara mycket användbart när man gör något som passar in på en kostym, som skräddaren krita kan användas för att göra markeringar som ett alternativ till att tvinga någon att stå stilla medan tyget är fäst. Skräddaren krita kan också användas för att göra anteckningar på tyg så att det hanteras och sys ordentligt som en klädnad monteras. Det finns ett antal olika format för skräddaren krita. Vissa företag gör det i form av ett pulver med en applikator, och dessutom kommer i blyerts form. Klassiskt, är skräddaren krita bara säljs i form av en tunn kil, med personer som använder kanten att tillämpa krita på tyg. Många märken av skräddaren krita känner något vaxartad vid beröring, men ett vax rester inte blir kvar efter att krita har borstat bort. Förutom att komma i klassiskt vitt, skräddaren krita finns även i en regnbåge färger. Mångfärgade krita kan vara användbar för att kodade märkning, och det ibland också dyker upp bättre än vit krita mot vissa tyger. Du kan också se skräddaren krita kallad sömnad krita, "och du kan vara intresserad av att veta att det faktiskt inte krita alls: det är oftast gjort av talk.

Samma egenskaper som gör skräddaren krita nyttig kan också vara problematisk. Eftersom krita är så lätt att ta bort, är det möjligt att oavsiktligt borsta av krita när tyg och kläder hanteras, döljer eller utplåna den märkning och kräver en ny märkning session för att rätta till felet. Som ett resultat, sömmerskor försöka vara försiktig när du hanterar markerade tyger, och när tyget har markerats, är det oftast sytt, ändras, eller klippa så snabbt som möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.