Vad är pianotråd?

Pianotråd, eller musik tråd, är den tråd som används för intern strängarna på ett piano. Piano ledningarna är vanligen tillverkade av metaller och legeringar, t. ex. aluminium, mässing, koppar eller rostfritt stål. Tjockleken på pianotråd kan variera från 24 gauge, eller 0,022 inches (0. 5mm), till 6 spårvidd, eller 0,192 inches (4. 8mm).

Byta en pianotråd är ingen svår uppgift, men för en lekman kan det vara en farlig uppgift. Det rekommenderas att man anlita en professionell om din piano behöver en del arbete. På nästan alla pianon, innebär ersättning lossa de två tuning stift som håller längd tråd på plats-detta görs genom att vrida stift ungefär fyra hela varv vardera, växlar mellan dem. När lossade, är längden på kabeln lossnat från stift, och tas bort helt. Detta kan kräva viss styckning, beroende på hur säkert det pianotråd bifogas. Den borttagna tråden är sedan mätas mot den nya längd tråd (lägga till lite längd för alla som brutna var avstängd under avlägsnande), och klipp. Den nya kabeln ansluts därefter genom att binda det till tuning stift, som sedan blev fyra hela varv för att spänna fast den nya kabeln på plats. Den sista uppgiften är att se till strängen är rätt inställd, vilket görs genom trial and error och vrida stiften allt så lätt. Korrekt tuning ett piano kan vara en svår uppgift, och är oftast bäst uppnås med hjälp av en professionell.

Pianotråd sammankopplas i den populära tidsandan med vapen av en lönnmördare. Används som Garrote att kväva ett offer till döds tyst, pianotråd först debuterade i denna roll i allmänhetens ögon i James Bond-filmen From Russia With Love , som används av skurken Red Grant, och gömd i ett vanligt armbandsur. Sedan dess har pianotråd Garrote gjort otaliga framträdanden, från cameos i populära fiktion som Hud Palace videospel såsom Hit Man serien.

Pianotråd används också för en rad olika hantverk allt för tråd-skulptur, smycken gör att hängande mobiler. Kabeln kan köpas via online-butiker, eller hobby och hantverk butiker utbudet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.