Vad är persiska Garn?

Persiska garn, även kallat persiska ull, är 3-strand garn med en lös twist som i allmänhet antas vara ull, även om det finns bevis för ett bolag som har sålt persiska garn i 100% akryl ORLON i broderi kit på 1970-talet och 80-talet. Varje del är 2-ply. Persiska garn ibland felidentifierad som 3-ply, möjligen därför att delarna har misstagit för skikt.

Persiska garn erbjuds i hundra färger och det finns en kultur kring typer av användningsområden olika färger läggs till, så att vissa färger kan identifieras av säljare som "bakgrundsfärger"-sådana som kan komma att användas i många konstruktioner, liksom i större kvantiteter. De flesta av de färger som är solida, men några är brokig.

persiska garn garnet val inom ett snävt intervall av hantverk. Korsstygn, Huck broderi och needlepoint är några av dess ofta rekommenderade användningsområden. I needlepoint, de tre delarna av Persiska garn gör det användbart, eftersom dess tjocklek kan modifieras passa den specifika situationen krävde av duk storlek och sy genom att öka eller minska antalet använda delarna. Skikten är i allmänhet inte separeras. Beroende på projektet och hantverk typ, kan du ersätta Persiska garn med pärla garn, tapet ull eller tandtråd broderi. En annan användning av persiska garn är för tovning. Medan en tovning process använder vassa nålar och en annan använder ull Roves-den dras ut, något vridna ull fibrer beredda för spinning-kan man också kände en färdig produkt, exempelvis en tröja, en handväska, eller en väst. Instruktioner för olika typer av tovning finns både på Internet och i publikationer.

Like crewel garn, persiska garn säljs i enskilda förpackningar samt färdigförpackade byggsatser. Dessa garner kan köpas i 33-tum (~ 84 cm) delarna, 8-yd. (~ 7,4 m) och 40-yd. (~ 36,6 m) dockor;?-Lb (113 GM) Hanks, som varierar i längd från bolaget på grund av skillnader i garn tjocklek, och 1-lb/688-yd (. 45 kg/629-m) koner. Konsthantverkare kan spara pengar genom att köpa större utbud för bakgrundsfärger, och mindre förpackningar för detaljer arbete. När Persiska garn säljs som en del av ett hantverk kit, får du ofta följande: tyg med tryckt design, en nål, instruktioner, och alla persiska garn och andra fibrer som behövs för att slutföra projektet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.