Vad är linolja?

Linolja är en olja som pressas ur torkade lin frön. Det finns ett antal användningsområden för linolja, allt från möbler efterbehandling till oljemålning. Järnhandeln och konst butiker utbud säljer ofta linolja, och vanligtvis finns det flera alternativ, som alla beter sig lite annorlunda när de används. Det är viktigt att skilja mellan linolja och linfröolja. Även om både oljor kommer från samma frö, de behandlas olika. Linfröolja är rå, kallpressad linolja, och det är ofta säljs som kosttillskott. Linolja är uppvärmd och utsätts för kemisk behandling, och det är inte säkert att konsumera. Människor som använder linfröolja som kosttillskott vill dra nytta av den rika näringsvärde av oljan i rå, kallpressad form. Om du vill äta linfröolja, se till att du köper olja som är tydligt markerade som "food grade". " En av de klassiska användning av linolja är i möbler avslutande. Rå linolja som inte är avsedda som livsmedel kan nötas in färdiga trävaror att skapa ett rikt, lysande yta. Normalt finns flera rockar av olja krävs, och det tar lång tid för att avsluta torka mellan skikten, så denna behandlingsprocess kräver lite tålamod. Så kallade "kokt" linolja, som har behandlats, torkar mycket snabbare, gör att människor kan göra flera rockar på kort tid.

behandlas linolja även lagt till saker som färger, hartser, lacker och tryckfärger, eftersom det torkar snabbt, främja snabb och jämn torkning. Målare använder linolja som bärare olja för sin färg, prizing de rika glöd som linolja skapar. Beroende på mängden linfrö spillolja, kan en målare varierar också tjockleken på färgen, från mycket tät och klumpiga för tunn och kortlivade.

Behandlade linolja brukar vara ett mörkt gula färgen, och det har en distinkt skarp lukt. Lukten och färgen är en tipoff att oljan inte är säker att använda, om man har några tvivel. Linfröolja, å andra sidan, är en blek gyllene färg, och det är nästan luktfri och smaklös.

När du använder linolja för projekt hem förbättring, bör du vara medveten om att det är mycket brandfarliga. Som det avdunstar, kan oljan ibland spontant förbränna, orsaka en brand. Av denna anledning, som dukar har använts för att tillämpa linolja bör få torka plant utsidan innan de kasseras eller tvättad, dessa dukar ska heller inte gå igenom en torrare, eftersom de kan fatta eld.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.