Vad är lack?

SIGILLACK används för att försegla kuvert. Den har sitt ursprung i de dagar då kuvert inte kom med lim på locket, lämnar inget sätt att täta dem. Svaret var att tippa ett tänt ljus över anslag, som gör några droppar av vax för pool på fliken kant. Detta var stämplade med en inskrift på stam, en så kallad tätning . Lack innehåller harts eller andra komponenter för att göra den styv och glansig, bättre att hålla formen på tätningen som pressas in i vaxet när den fortfarande är mjuk. i forna dagar, lack var både en metod för att försäkra att ditt meddelande var säker-ett brutet sigill skulle kunna avslöja spioner eller svek i din Messenger Service-och för att verifiera avsändaren. Ni vet den proklamation kom från kungen om konungens sigill anbringats på det, eftersom det endast kungen eller hans betrodd skrivare skulle ha tillgång till tätningen.

Tillkomsten av fastklistrade kuvert lett till en minskning i användningen av lack, även om det gjordes fortfarande och används för att lägga en touch av Glamor, särskilt på bröllop inbjudningar. På senare tid, automatisk postsortering utrustning i postsystem är risken för brott eller remsor ett vax isolera en omsluta, så lack oftare används på inre kuvertet av inbjudningar, om det används alls. En mer flexibel form av lack, känd som faux lack , utger sig för att kunna överleva sköts av sortering maskiner. Det är lite seg och kan böja utan att bryta, till skillnad från de mer spröd kåda vax. Finns även är runda lack klubbor som passar in standard Guns storlek lim. Du kan få tätningar för tätning vax i dina initialer, en första eller andra konstruktioner. Rosor, hjärtan, katter, religiösa symboler, eller hobby-relaterade mönster, plus bokstavligen hundratals andra bilder är tillgängliga. Människor väljer tätningar som är meningsfulla för dem eller den som företräder dem på något sätt.

p

Idag, tätningar och lack används främst inom scrapbooking, att dekorera ett intyg utformas, eller betona din avsikt när Penning försäkringar eller böner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.