Vad är kritor?

Ordet kritor är en allmän term som hänvisar till en ritning medium i stick form, inklusive krita, kol, Conté krita, fett krita, Litho krita, vax krita och pastell.

Krita Färgpennor. Runda och fyrkantiga krita kritor är båda tillgängliga i pastellfärger och livfulla färger. De kan blandas genom att gnugga med fingrarna. Det finns två typer av denna typ av krita: krita utformats särskilt för användning på chalkboards, och ritning krita för papper och trottoaren ritningar krita.

hade Charcoal. Charcoal använts för att rita på ett enkelt stick form innan de kol krita, tillverkade av komprimerad träkol med liten eller ingen bindemedel, utvecklades under 19th century. Charcoal kritor används ofta av caricaturists.

Conté Crayons. Conté kritor uppkallad efter sin uppfinnare, Nicolas-Jacques Conté, som utvecklade dem 1795 som en reaktion på bristen av grafit som blev resultatet av Napoleonkrigen. Conté gjort grafit gå längre genom att kombinera den i pulverform med lera och tork-bränning resultaten. Idag Conté crayon hänvisar till en hård pastell i kvadrat stick form. De befinner sig ofta i färger som svart, grått, vitt, mörkt brunt eller bistre och brun eller sanguine . Konstnärer som arbetade i Conté crayon omfatta Georges Seurat.

Grease Färgpennor. Grease kritor kan makeup kritor att avstå gillar läppstift och används för att tillämpa teater smink eller clown ansikten. Grease kritor används också i litografi: se Litho Kritor nedan.

Litho Färgpennor. Litho kritor är utformade för litografisk användning för ömtåliga utarbetande, men används även inom andra områden, såsom rubbings. För att göra en gned, är en skildring görs på en platta med fett kritor eller andra speciella medier. När hällen är inked, förblir bläck på fet märken och plockas upp av papperet pressas mot platta. Litho kritor finns i sju nivåer av hårdhet och i?-Tum (0,64 cm) och?-Tum (1,3 cm) tjocklekar.

Pastell Färgpennor. Pastell kritor kan spåras tillbaka till Leonardo da Vinci. Pastell kritor kan vara mjuk, hård eller oljebaserade, de två första som är kalkhaltig, och av vilka det senaste är "smörig" i strukturen. De finns i en mängd olika färger och runda och fyrkantiga former.

Wax Crayons. Wax kritor, pinnar av pigmenterat vax ofta med ett papper omslag, är en populär konst medium för barn. Crayola? varumärke kritor, den mest populära märket skapades först av Edwin Binney och C. Harold Smith 1903. Vax kritor fick också känd från boken Harold och Purple Crayon av Crockett Johnson.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.