Vad är ett skissblock?

En sorts skissblock, eller Sketchpad, är en bunden uppsättning sketch papper för konstnärer. Skissa är en specialiserad typ av ritning, som används för att utarbeta preliminära ritningar, för att fånga flyktiga ämnen, och som ett sätt att finslipa tekniken. Sketch papper är ritpapper speciellt utformad för skisser. Termen skissblock används också analogically för applikationer datorprogram som ger användarna en plats att skissa på idéer, för att använda ritningar kommunicera eller skapa grafik för att matcha begrepp.

Artists 'Sketch trampdynor. tand sketch papper, tillsammans med vikt, avgör om skiss papper är för flera ändamål, eller utformade för att passa en viss grupp av media eller särskilt konstnärliga medium. Vissa skiss papper är multi-media, och en del är specialiserade för ett visst medium, såsom markörer. En slät yta är anpassad till linje ritning, teknisk ritning, och slutade konst. Ett medium yta kan användas för alla torra media (inklusive blyerts, pastell, markör, Conté krita och kol) plus penna, bläck och ljus tvätt. Dessutom finns specialitet skiss pads, t. ex. 3M? gör en Post-It? skissblock som har en självhäftande stöd för omedelbar hängning.

Vikten av papper som används för konstnärernas skisser beskrivs på flera sätt: genom punktstorlekar att mäta tjockleken av ett enda blad i tusendelar av en tum, och som ytvikt, ett mått på pounds av vikt av 500 ark standard storleken på papperet, vad det nu kan vara. Eftersom storleken på olika typer av papper är inte konsekvent, jämföra grund vikterna är komplicerat, men detta hindrar inte pappershandeln från att använda dem för att beskriva skiss papper. För att vara säker på vad du får i ett skissblock, kan du finna det värdefullt att titta på ett annat system för mätning. International Organization for Standardization (ISO) pappersindustrin standard anses vara den mest konsekventa sättet att jämföra papper vikter. ISO åtgärder vikt i gram per kvadratmeter (GSM).

nbsp;
10-35 GSM mjukpapper
35-70 GSM ljusare textweight
70-100 gsm medium textweight
100-120 gsm tung textweight /ljus vykort
120-150 gsm vanliga vykort
150 -- 200 g tung vykort
200 g super tung vykort

Sketch papper varierar från 65 g till 120 gsm, det vill säga från vikterna i ljusare textweight papper sortiment hela vägen tung textweight. Om du hittar GSM mätning, kanske du har lättare att hitta det papper som fungerar bäst för dig. Flesta skiss på papper i kuddar är enkel och vit eller creme-färgad, men det finns de som gillar att skissa på rutat papper, och detta är också tillgänglig. Stilen i sketch material som en viss artist använder kan ha något att göra de omständigheter under vilka skissblock kommer att användas, och kan bidra till att fastställa storleken och bindande önskas.

Typiska storlekar Sketchpads:
8. 5 x 11 inches 216 × 279 mm
9 x 12 inches 229 × 305 mm
11 x 14 inches 279 × 356 mm
12 x 18 inches 305 × 457 mm
14 x 17 inches 366 × 432 mm
18 x 24 inches 457 × 610 mm

Artists 'skiss kuddar finns även i vanliga ISO pappersstorlekar som A1 (594 × 841 mm), A2 ( 420 x 594 mm), A3 (1297 x 420 mm), A4 (210 x 297 mm) och A5 (148 x 210 mm).

Computer Sketch trampdynor. Specialized dator sketch kuddar finns i en mängd olika områden. Bio skissblock , som utvecklats vid University of Pennsylvania, är en modellering och design program som skapats av biologer. Ett program som kallas helt enkelt, Sketchpad , är ett grafiskt gränssnitt för person-dator interaktion som står över behovet av all information att göras muntligen. Input ges genom en lätt penna, samt genom knappar, rattar och omkopplare, samt via tangentbordet. Har matematiska och vetenskapliga tillämpningar samt ha kapacitet att kunna konstnärliga återgivningar.

GEOMETRIKER s Sketchpad? är ett annat exempel på en dator skissblock, här inriktad utbildning. Det är utformat för att skapa matematiska skisser som 3D-plottning, dynamisk polyhedra modeller, och knop. Musical skissblock är ett verktyg för att tolka en ritning som musikaliska ljud. Eftersom ritverktyg inte är sofistikerad, är bara en grov skiss möjligt, så namnet "skissblock" är passande.

Whiteboards är en särskild undergrupp av kuddar dator sketch med ett brett utbud av affärer och pedagogiska tillämpningar. Många whiteboardtavlor har en särskild inriktning på fleranvändarsystem ingång, om användarna tillsammans i ett rum och spara ett diagram eller brainstorming direkt från tavlan till sin dator, eller om de är spridda över hela världen och interagera via Internet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.