Vad är ett hantverk Guild?

Idag är många av oss tänker på hantverk som förfaranden för att producera eller dekorera föremål för hand, i motsats till att producera föremål med maskin på ett löpande band. Ett hantverk guild är en samling av hantverkare som samlar in och förmedla kunskap om hantverket. Farkostens guild får begränsas till ett enda fartyg, såsom keramik eller spets, eller det kan vara en större organisation av konsthantverkare i många discipliner. Vissa båtar skrån ordnas ganska formellt, medan andra är mycket informella.

Under medeltiden och renässansen, ett hantverk skrå var en organisation av arbetstagare utbildats i en viss specialitet. The Guild utbildade nya arbetstagare genom en lång period av lärlings-och utvärderade prover av praktikantens arbete att tilldela gesäll eller mästare status. Medeltida hantverk gille övervakas kvaliteten på produkterna på marknaden, deltog i regeringen lokalt och nationellt, och i allmänhet skyddat sina medlemmars intressen. Idag har fackföreningar ärvt några av de funktioner som den medeltida hantverk skrå, särskilt de som rör upphandling och samverkan regeringen, medan moderna hantverk skrån behålla tonvikten på hantverksskicklighet och konstnärlighet.

Medlemmar av en båt guild kan vara professionell hantverkare, skickliga amatörer, nybörjare eller som har intresse av ett visst hantverk. De flesta båtar skrån har en rad tester, som båda utvärdera en Crafter skicklighet och ger en ram för utbildning av nya konsthantverkare. Vissa skrån erbjuder formell utbildning, medan andra utbyta erfarenheter och metoder informellt. Ett hantverk gille som har medlemmar utövar många olika hantverk kan erbjuda vissa ekonomiska fördelar för hantverkare. Hemslöjden mässor är ofta organiseras av ett hantverk skrå, och de är ett viktigt sätt för hantverkare att presentera sitt arbete för allmänheten. Gallerier leds ofta av en farkost guild också. Normalt granskar en jury valt farkosten skrå en hantverkare arbete innan även det i en show.

utbilda allmänheten är en viktig uppgift för en farkost skrå, eftersom många människor i ett industrialiserat samhälle har ingen aning om hur objekt görs. Ett hantverk klan kan ta en historisk metod, skriva och föreläsa om historia av farkosten, visar hantverk förfaranden, och även underhålla museer. Annat fartyg guild kan ta en mer "hands-on"-metod genom att tillhandahålla grundläggande undervisning i olika hantverk och ge studio.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.