Vad är ett fixativ?

fixeringsmedel är en produkt som används i konst och hantverk för att hålla en färdig produkt i ett stabilt tillstånd. Fixatives kan användas på ett antal olika typer av projekt, och arbetar på olika sätt. Denna term används också i vetenskapen att hänvisa till en kemikalie som används för att bevara exemplar så att de kan lagras. En vanlig form av fixativ är en spray som kan tillämpas på ritkol, blyertsteckningar och andra konstverk i syfte att skapa ett tunt skyddande skikt på ytan. Detta förhindrar fläckar, cellprov, och andra former av skador. Det kan också göra konstverket mer colorfast, vilket kan vara viktigt. Inte alla fixatives ger UV-skydd, så om colorfastness är önskvärt, är det viktigt att läsa etiketten noggrant. En annan typ av fixativ som används i dör processer med textil, garn, och så vidare. Denna typ av fixativ bokstavligen fixar färgen på duken, så att det inte går att tvätta ut, och det ger också några colorfast skydd. Tillämpa fixativ är normalt ett av stegen i dödsprocessen. En liknande typ av fixativ som används för fotografering, med fixativ tillämpas efter stoppet badet att bevara fotografi i sitt färdiga skick. p

fixatives används också om saker som torkad frukt och blommor. Människor kan ansöka fixativ för att förhindra förruttnelse, skydda och stärka blommor och frukter för att göra dem mindre spröda. Gång fast, kan de användas i kransar och andra projekt. Dessa typer av fixatives måste tillämpas med försiktighet, för om ett föremål är fast fortfarande är fuktigt, kan det ruttna under den fixativ.

Puzzle fixatives är en annan form av denna produkt, säljs ofta i hantverks-butiker. Puzzle fixatives används av människor som vill bevara pussel när de har avslutat sätta ihop dem. Produkten får sprutas eller målas på, och det verkar att limma pusselbitarna på plats och att skapa ett skyddande skikt som minskar risken för skador på pussel.

Det färdiga konsistensen hos fixatives varierar. Vissa är matt, medan andra är glansig, skapa en mer lackerad utseende. Den fixativ är vanligtvis färglös, men vissa kan vara tonade eller blandas med gnistrar och andra dekorativa element. När du väljer fixatives för ett projekt är det viktigt att se till att de rekommenderas för användning med projekt av denna typ, eftersom dessa produkter är så varierande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.