Vad är en murad Bit?

en murad bit är en hårdmetallbestyckat bit som används med en borrmaskin för att borra hål i murverk. Murverk avser konstruktion av tegel, sten, kakel, tegel glas eller betongblock som hålls samman av murbruk. Murbruk är en pasta av sand, cement eller kalk och vatten. Ankare behövs för att fästa något på en murad vägg, och en murad bit används för att borra ett hål så att lämplig ankaret kan införas. är den typ av murverk bit som är bäst för jobbet kommer att bero på vilken typ av redskap som används, och det material du kommer att borra in. Power verktyg som hammare borrar, roterande borrar hammare och roterande borr kan användas med murverk bitar. Varje verktyg kräver sina egna bitar, så att en murad bit som passar i ett Hammarslagborr kommer inte att passa en roterande borr och vice versa.

en murad bit är inte avsedd för användning med trä, metall eller andra material. I allmänhet en variabel hastighet borr behövs för murverk. Ju hårdare material, behöver mer provtryck. En Hammarslagborr är tillräcklig för behoven hos de flesta villaägare.

Murning bitarna hårdmetall för att ge dem extra orsakade elavbrott. Hårdmetallens används på murverk bitar är ett slipmedel förening av kol och volfram. Frimureriet bitar finns i olika former och storlekar, beroende på vilken typ av material ska borras. Till exempel är djupt räfflade bitar avsedd för borrning i betong. Den djupa flöjterna hjälpa rent konkreta flis och damm från hålet som det är tråkigt. "Fast spiral" räfflade bitar används vanligen för tegel eller block.

Var noga med att kontrollera murverk bitar innan borrningen. En sliten bit kan borra ett större hål, vilket kommer att förhindra en planerad ankare från montering ordentligt. Var noga med att ge plats åt den lite djup i chucken av borren, och se till att chucken fungerar. Under borrningen, ofta stanna och ta bort lite och rengör flöjterna att förhindra överhettning. Var noga med att bära skyddsglasögon vid borrning med murbruk bitar, eftersom det alltid finns en risk för att materialet splittras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.