Vad är en Scrollsaw?

En scrollsaw är en eldriven såg för att göra komplicerade fri hand skära i trä. Utvecklades på 1860-talet, är scrollsaw anses vara ett verktyg som används för dekorativa trä avslutande snarare än allmänna snickeri. Detta såg använder ett tunt blad, som givetvis är upphängda mellan två förankrade punkter. Det här bladet rör sig sedan upp och ner i ett återgående rörelse. Det scrollsaw är ett fast föremål, i vilket trä matas för hand, och sedan manipuleras. Även om det bär likheter med ett pussel på funktion, är dess användningssätt helt annorlunda. Storleken på en scrollsaw mäts genom dess strupen , som är avståndet från bladet till bakkanten av sågen. Svalg storlek kan variera från 12 inches (30,5 cm) till 30 inches (76. 2cm).

Två vanliga mönster för scrollsaws är parallella arm och C-båge . Parallellen arm har två stationära barer löper från baksidan av enheten och sågklingan är fäst i spetsarna. Om sågklingan bryts, kommer den övre armen svinga upp och ur vägen, stoppa rörelse sågen och förebygga skador. En C-båge såg är formad som en versal C , och bladet är monterad mellan de två ändarna. C-såg konstruktion kommer att fortsätta att köra om bladet raster och måste stängas av manuellt.

Blades används av scrollsaw också skilja sig åt i storlek, och används för olika tillämpningar. Storlek varierar från en till 12, med större numrerade blad är tjockare. Tunnare blad används för glas eller smycken generella och kan tjockleken på ett mänskligt hårstrå. En standard scrollsaw bladet är fem inches (12. 7cm) lång.

Viktiga egenskaper hos dessa sågblad är antalet tänder de innehåller och hur de är placerade. Den hoppa tand blad , till exempel, har en tand, en lucka, och sedan en annan tand, med avseende på hela dess längd. En hoppa dubbel tand har två tänder och sedan en lucka. Krona eller tvåvägs blad har tänder som möter både uppåt och nedåt, så att de kan skära på både uppåt och nedåt stroke.

Den scrollsaw anses vara ett av de säkrare moderna elektriska verktyg i bruk. Direkt kontakt med bladet kommer sannolikt inte orsakar allvarlig skada, trots försiktighetsåtgärder-såsom att bära handskar och skyddskläder öga slitage-bör ändå tas. Dyrare modeller av dessa sågar kommer med variabel hastighet valmöjligheter som kommer att använda flera olika tjocklekar av trä som ska tas ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.