Vad är en Lap gemensamt?

En knä-leden är en av de många lederna används för att sammanfoga två träbitar tillsammans. Med ett varv gemensamt, görs detta genom överlappande trä och fastsättning dem tillsammans. Det finns två kategorier av knä lederna som finns-en hel och halv-och båda dessa används på ett något annorlunda sätt. Den fullständiga varv gemensamma kontrasteras från halv-varv i den mängd material som används för att göra lederna. Olika typer av kopplingarna används i utformningen och skåp. Dessutom variationer på det gemensamma finns och inkludera korset, det passar ihop, och gerade.

Om två träbitar som gick utan att något material tas bort, kommer en snickare har gjort ett helt varv gemensamt. Tjockleken på denna gemensamma är summan av tjockleken på både trä bitar. En fullständig lap kräver fästelement för att hålla ihop och inte ger något motstånd till inredningar. Dock inte motstå det delvis vrida och klippning. Detta gemensamma kan användas i tillfälliga utformningen och uppbyggnaden av några träramar. Ett halvt varv gemensamt kan användas i konstruktion och skåp. För att göra detta gemensamt, halva tjockleken av materialet tas bort från två träbitar som ska sammanfogas. Efter detta är trä monteras samt en gemensam grund som har samma tjocklek som resten av trä. Ett halvt varv gemensamt kan stärkas genom dymlingar eller fästanordningar. Det ger ett visst motstånd till inredningar och när man använder fästelement, för vridning och skjuvning.

En variant av knä-leden är korset gemensamt. Det är en form av halv-varv gemensamma och inträffar när en bit trä passerar över i mitten av en eller båda delar. I denna gemensamma, är de två träbitar gått samman i en rät vinkel. Om en av pjäserna stannar vid fogen, kallas gemensamt en Tee varv. Dovetail varv är en typ av tee knä som kan användas när snickaren önskar att använda ett knä gemensamt som inte lätt kan dras isär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.