Vad är en Interlining?

Interlining är ett lager av tyg införas mellan ansikte och slemhinnor i ett plagg, draperi, eller täcke. Interlining liknar vadd, ett tjockt lager av fiber för att ge isolering, loft, och kropp för att täcken, kudde slagklippare, och tunga jackor vinter. Beroende på program, interlining material kan vara vävda, stickade eller skapas genom att smälta fibrer tillsammans. Silke, ull, och konstgjorda fibrer med goda isolerande egenskaper är gemensamma val för interlining.

Generellt mellanfoder är mjuk, tjock och flexibel. Vissa mellanfoder är utformade för att smält, medan andra är avsedda att sys till en eller båda skikten av textil. Som innerfoder inom textil, interlining används i ett antal tillämpningar. Även om konsumenten aldrig ser det, interlining är skillnaden mellan en bra vinter kappa och en stor en, eller frodiga full gardiner och håglös hängande tyger. I många fall, interlining fungerar som ett extra lager isolering. Till exempel är draperier ofta interlined med flanell eller liknande tjocklek för att hålla rum varmare på vintern och svalare på sommaren, medan många vinterjackor och byxor använda ett tjockt lager av interlining att skydda bäraren från elementen. Vissa av dessa plagg också huvudnummer flyttbara mellanfoder, så att de kan bäras på varmare väder också.

Interlining kan också användas för att skydda tyger, särskilt de som används i gardiner och därmed ofta utsätts för direkt ljus. Ömtåliga tyger som siden och sammet kan drabbas av solskador om hängde med liner ensam, och de flesta Drapers rekommendera användning av en interlining för livet i tyg. Förutom att skydda tyget ger interlining även gardinerna en bättre form och fylligare kropp. I quilting, ett skikt av interlining kan erbjuda en extra bit av fluffiness, tillsammans med värme på vintern.

Kläder med interlining tenderar att vara starkare på grund av la lager av tyg stöd. Dessutom drapera de bättre, samtidigt som bärarens temperatur relativt stabil. Interlining vittnar i allmänhet en högre kvalitet i ett plagg, på grund av de ytterligare tillverkning tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.