Vad är en Forstner Bit?

Borrskär används tillsammans med hand övningar eller borra pressar att göra hål i trä, plast och metaller. En Forstner bit är en särskild typ av borr som ofta används i möbeltillverkning och andra woodworking projekt. De är vanligtvis dyrare än vanliga twist bitar, men de har några unika egenskaper som gör dem önskvärd. är de flesta övningar guidade genom materialet genom en central punkt, men Forstner bitar i första hand styras av externa rim. Det betyder att de kan användas för att borra hål fickan, som är borrade hål i vinkel, delvis överlappande hål och hål som finns på kanten av materialet. Observera att den centrala sporre i bit bilden nedan används för att lokalisera och avgränsa centrum-punkten i motsats till att borren guide.

Utöver de tidigare nämnda fördelarna, Forstner bitar skapa kvadratiska botten hål som kan krävas för vissa program eller projekt. De är mycket effektiva på att ta bort stora mängder (hogging) av material i korta perioder. Forstner bitar finns i en mängd diameter typiskt mellan 1 /4 tum upp till över 3 inches (6-75mm). Liksom andra borrkronor, är de ofta säljs i set med en mängd storlekar. Den Forstner bit uppfanns av Benjamin Forstner, en Vapensmedsmästare. Det var ursprungligen utsträckning används av gunsmiths, som prisade den för dess förmåga att borra ett smidigt ensidig hål. Denna typ av lite är inte vanligt förekommande i moderna pistoler, men som vanligtvis görs med hjälp av passande nog heter Gun borr.

Den typ av Forstner lite kan göra det svårt att flytta lite genom träet. Av denna anledning är det vanligare i drill pressar snarare än i hand borrar. Som nämnts, är den centrala punkten i bitar inte att styra lite, som en följd av den kraft som krävs för att skjuta lite i skogen kan orsaka att sporra kan "vandra", vilket innebär att det inte bor stadigt på en plats . Det är till hjälp för alla som använder en Forstner lite att komma ihåg att inte vara beroende av detta center sporre att styra bit in i skogen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.