Vad är en Cutting Mat?

En skärande Mat är ett mätverktyg som används för sömnad och hantverk projekt. Allmänhet, skärning mattor är en rektangulär bit av ett hållbart material, såsom vinyl eller gummi. De är märkta på ena sidan med ett rutnät guide specifika mätningar, vanligtvis med en fjärdedel och en tum (6,35 mm till 2,54 cm). En styckning mat används både för att skydda ytan du skär på, och ge mätning riktlinjer och referenser för att säkerställa en ren och rakt snitt. Det är användbart i en mängd olika projekt och anses vara en väsentlig för noggrannhet i många hantverk. Det material som används för att göra Mattan är i regel självläkande, vilket innebär att den absorberar mindre skärsår och överlever flera användningsområden. Cutting mattor intervall i området från cirka 88 inches 2 (2,23 m 2 ) för små projekt, ända upp till 32 fot 2 (9,75 m 2 ) för storskaliga kapning. Vissa företag erbjuder anpassade mattor i ännu större storlekar, används för att täcka skärbord eller produktion ytor. Vanligtvis rutnätet-märkta sidan kommer också att omfatta 40 och 60 vinklar examen tillsammans med standardmått, medan den motsatta sidan är tomt för allmän skärande. När du använder en skärande matta för sömnad eller hantverk, de flesta arbetar med en roterande skärblad. Detta verktyg är en pizza-hjul formade knivblad som rullar material, tillskärning det går. En rak klinga, som en brukskniv, får också användas, men roterande fräsar anses av experter vara lättare att hantera och säkrare för nybörjare.

För quiltare, kan en stickling matta vara ovärderligt för att skära ut exakt torg. Med extremt långa bitar av tyg, med hjälp av en skärande matta och roterande skärblad är effektivare än upprepade rörelser saxar, och efter rutnätet märken garanterar precision. Däremot kan skära mattor användas för olika projekt, inte bara för dem med sömnad eller tyg.

Om du är en bagare som har svårt att dela degen i ens belopp, en stickling matta kan vara ett användbart verktyg. Bara häll lite mjöl på nätet sidan av mattan för att förhindra stickning och rulla din degen direkt på det. Genom att använda nätet märken som guide kan du se exakt lika deg strips för kakor eller pasta. Ett annat användningsområde för en styckning matta är till stöd för hand. Dem som studerar kalligrafi kan glida en matta under deras papper och använda nätet märken som referens för att säkerställa en jämn och lika stora bokstäver. Denna teknik ger också skydd till ytan nedan, att hålla den säker från bläck läckor.

Små skär mattor är i allmänhet billigt, börjar runt $ 5 US dollar (USD). Priserna går upp med storlek och livslängd material, med några av de större sorterna kostar $ 200-$ 300 USD. Du kan hitta sådana mattor på hantverk butiker, sömnad och föreställningar, butiker konst, och på många webbsidor. För kapning, bearbetning av och även för bakning, en skärande matta är ett värdefullt verktyg som kan hjälpa nästan alla projekt, och passar nästan varje budget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.