Vad är en Butt Chisel?

Butt mejslar är korta mejslar som är utformade för att vila lätt i bollen på handen. Generellt sett är bladet på rumpan stämjärn relativt kort och avfasade längs kanterna. Som med många olika typer av mejslar, rumpan mejseln är främst avsedd att användas i tillskärning och paring uppgifter i samband med snickeri projekt.

Handtaget på rumpan mejseln är normalt formad ungefär som en avlång lampa. Normalt handtaget är gjort av antingen hårt trä eller tunga plast. En del av syftet för den rundade designen är att handtaget på bollen mejsel passar väl in bollen med handen bekvämt, så att användaren kan arbeta med mejsel under långa perioder utan att en hel del obehag.

Använda en butt mejsel är vanligt för uppgifter som rensats fogar i fönster eller dörrkarmar, profilerna hörn, och andra liknande arbeten som kräver förmåga att få till en liten del av snickeri-projektet. På grund av det sätt som baken mejseln vilar i handen, är det relativt enkelt för användaren att styra avfasade kanterna av bladet på plats och få en korrekt paring eller klipp längs leden. När du använder en butt stämjärn för denna typ av detaljerade uppgifter kan vara tidskrävande, slutresultatet är oftast väl värt ansträngningen. En annan vanlig tillämpning av rumpan mejseln är nyfikna bort trim på fönster ytbeklädnader, dörrkarmar och golv eller tak profilerna. Eftersom det avfasade kanten på rumpan mejseln bladet lätt kan manövreras på plats, kan användaren gradvis lyfta delar av trim längs ytan och ta bort dem utan att bryta trim i en serie av små portioner. Detta kan komma väl till pass när tanken är att använda trimma på något annat snickeri projekt, eller möjligen måla eller fläckar i trim och återställa det till sitt ursprungliga läge.

Butt mejsel är relativt lätt i jämförelse med vissa andra typer av mejslar, som bidrar till att verktyget idealiskt för detaljerat arbete. Många butiker kommer att uppsättningar butt mejslar att innehålla fem eller sex mejslar av varierande storlek, vilket gör det lätt att hitta en som är perfekt för den aktuella uppgiften.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.