Vad är en Bone mapp?

ben mapp är ett verktyg som ofta används inom pappers hantverk såsom japanska origami (konstnärligt paperfolding), scrapbooking och kort-making. En klassisk ben mapp är huggen från riktiga djurben, ofta rådjur eller älg. Ben är ett idealiskt material för papper hantverk eftersom den är robust, smidig och grainless. Många ben mappar är ristade med sirliga handtag eller andra dekorativa inslag, men en grundläggande ben mapp normalt formad som ett trä tunga depression eller ett stort Popsicle käpp. Det kan ha avrundade ändar eller spetsiga änden för att arbeta i hörnen. Det finns ett antal användningsområden för ett ben mapp, inklusive fällbara veck, burnishing dekorativa papper och räknandet papper. Många konsthantverkare använder ett ben mapp som ett sätt att ge en vikta sida ett mer professionellt utseende veck. Friktionen mellan ett finger och papper kan skapa problem med tiden, men ett ben mapp släta yta kan dras över luckan gång på gång. Det benmaterial tillåter Crafter att tillämpa konstant tryck medan avslutar en veck. En annan funktion av ett ben mapp kallas burnishing . Benet mapp jämn yta förmedlar en glans eller skinande på papper när det dras över en vika eller skrynkla. Blankpolerade dekorativa papper presentera ofta en mer professionell finish än unburnished papper. Ett ben mapp fungerar ungefär som en polering sten, utjämna papperets fibrer och skapa en mer tydlig gånger. Den raka kanten av ett ben mapp också gör den idealisk som Paper Folding stöd. Den Crafter kan hålla benet mapp mot en perforerade linjen och vika papperet längs sin kant. Den spetsiga änden av ett ben mapp kan också användas för att torget bort ett hörn inifrån viks område. Detta kan vara en svår uppgift att utföra i det mer genomarbetade veck origami projekt.

Kanterna på några ben mappar är också skarp nog för poäng papper. Detta kan vara en välsignelse eller en förbannelse för användare ben mapp, beroende på projektet. Överskott papper kan putsas bort med en rak och en skärpt ben mapp om så önskas. Papper konsthantverkare måste vara noga med att inte punktera eller skära genom ett projekt med ett ben mapp misstag, dock.

kan en grundläggande ben mapp vanligtvis hittas i hobby och butiker hantverk, scrapbook butiker utbud och nätbutiker hantverk. Bone mappar säljs i olika storlekar och former, så leta efter en som passar dina kreativa behov och passar väl i handen. Mer snirkliga ben mappar kan vara tillgängliga på professionell skulpteras butiker eller via custom order. Material såsom horn, sten och även Teflon ® används också för att skapa papper mappar, så det hjälper att läsa recensioner produktens prestanda innan de satsar på professionell nivå verktyg art.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.