Vad är en 6 Inch regel?

En fickformat mätinstrument är 6 tum regel ett oumbärligt verktyg för gör-det-självare och även de som arbetar i precisionstillverkning. En "regel" kan också kallas en "härskare". En "härskare" skiljer sig från en "rak" på ett grundläggande sätt-om verktyget är märkt för mätning. Medan en linjal får användas som en rak, en rak saknar den gemensamma märkning som krävs för att mäta. Linjaler och raka kanter är oftast gjorda av band av trä, plast eller metall.

Precis som sina större motparter, såsom måttstock, den 6 tum regel är märkt med standard steg om inches. A 6 tum regel kan också ha metriska markeringar på motsatta sidan eller baksidan. Metric reglerna är ganska lätta att läsa eftersom de är markerade i centimeter, var i sin tur är indelad i tio lika stora millimeter. Det är en relativt enkel process att räkna märken och uttrycker räkna i termer av ett tal med decimaler. Traditionella västerländska regler, även känd som Standard Engelsk regler, kan vara svårare, eftersom de kräver användning av fraktioner.

Märkning på Standard engelska reglerna oftast visas för hela inches, halv-inches, fjärdedelar, åttondelar och sextondelar. Vanligtvis de linjer som markerar steg är mest framträdande för inches och minska med varje efterföljande division. Vissa regler kommer att visa divisionerna så liten som trettio sekunder och sextio fjärdedelar. Eftersom dessa finare indelningar blir svåra att se, särskilt på en 6 tum regel kan de visas på motsatta kanter av regeln.

Ungefär 6 tum regler ger speciella egenskaper för speciella tillämpningar. Till exempel, en 6 tum regel görs för hobby eller maskinister kan göras extra bred och tjock, en 6 tum regel är typiskt en centimeter bred. Bredare och tjockare reglerna tillåter för mallar att klippa i mitten av regeln utan att offra stabilitet.

Ett annat exempel på en specialiserad 6 tum regel är en sy mätare. Av metall eller plast, sy spårvidd vanligen har en markör som glider upp och ner i mitten. Ofta en kant är märkt i inches med ett litet hack skära varje tum, medan den motsatta sidan kan märkas i centimeter. Denna 6-tums regel är praktiskt för mätning och märkning samma korta avstånd gånger som sömsmån, fåll djup, knapphål, stoppar och veck. där precision är avgörande, en bra ingenjörens "steel regeln" kan vara i ordning. Även användbar i träbearbetning, är en stål regel anses viktiga för alla typer av metall arbetet inklusive smycken att göra. För smycken gör är 6 tum regel särskilt praktisk eftersom längre regler bli tungrott.

Liksom alla precisionsverktyg, bör stål regler hanteras varsamt. Om kanterna och ändarna är skadade, kommer felaktigheter resultat. A 6 tum regel kan ha en speciell klämma att hålla dem säkert och handily i skjortfickan. Dessa är populära hos mekaniker, ritare och andra som använder en 6 tum regel ofta. Många tyngre 6 tum regler har ett hål i ena änden så att de kan hängas ut Harm's Way när de inte används.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.