Vad är Whitework?

Whitework är broderi gjort i vit tråd på vitt tyg. Även om detta kan verka tråkig, är whitework faktiskt otroligt invecklad och detaljerad, och de rika mönster visar ofta genom att stor fördel utan färg för att fungera som en distraktion. Traditionellt har whitework gjorts med linne tråd på linne tyg, även om moderna exempel på whitework i bomull, silke, syntet är inte ovanligt. Några mycket små bitar av historiska whitework finns i många textilier museer.

Trenden för whitework tycks ha uppstått i Tyskland och Skandinavien runt 12-talet, främst för religiös konst såsom altare dukar och ceremoniella kläder för präster. By the 16th century, hade skolorna i whitework uppstod i södra Europa och, med några mycket vackra exempel på både sekulära och religiösa whitework från Italien och Spanien. Det klassiska utseendet whitework har kommit att förknippas med släktklenod eller traditionella broderier, och det är ofta används på kläder som dop kläder som är avsedda att föras vidare genom flera generationer. Ett antal olika broderier tekniker kan integreras i ett enda whitework bit. Det embroiderer kan använda drog arbete, i vilka ämnen som är manipulerade i grunden tyg för att skapa mönster, tillsammans med utdragning av trådar, där trådar faktiskt bort. Bitar av stiftelsen tyget kan dras för cutwork, eller struktur kan skapas med vridna Hollie punkt.

Historiker har föreslagit att whitework kan uppstå från fattigdom, på grund av dålig nunnor inte skulle ha råd att köpa mångfärgade trådar för sina broderier, men linne skulle ha varit tillgänglig och överkomlig. Det är svårt att kontrollera detta påstående, men det kan säkert hävdas att whitework har blivit sin egen unika och mycket uppskattad skola broderi och fina whitework är ofta mycket uppskattad. När handgjorda, kan häftning bli ganska komplicerad och återspeglar timmars arbete och noggrann planering för att verkställa pjäsen.

Grundläggande Vitbroderi är lätt för alla som har lärt och praktiserade broderier. Ytterligare tekniker för att skapa rika texturer och mönster kan lära av sömnad cirklar eller grupper broderi. Många av dessa grupper är ivriga att välkomna nya medlemmar som är intresserade av att lära sig om dessa traditionella hantverk, och de kommer gärna mentor glada elever. För människor som uppskattar whitework men inte vill göra det själva, handgjorda whitework finns ofta tillgänglig från hantverk och butiker specialitet och producerats kommersiellt whitework är ett gemensamt erbjudande till varuhus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.