Vad är Whipstitching?

Grundtanken i whipstich är mycket enkel. Utformad som ett sätt att skapa ett sätt att förhindra kanten av delar av tyg eller material från Unraveling, whipstitching är en enkel stygn som skapar en diagonal passera över kanten. Den KASTSTYGN producerar en slinga eller knut som tätar effektivt utanför kanten, så att materialet kommer att stanna helt intakt under en längre tid. Whipstitching faktiskt används med en rad olika tillämpningar. Här är några exempel på piska sömmar som illustrerar hur den teknik som ofta används.

A häfdvunna använda whipstitching har att göra med tryckeribranschen. För ett antal år, whipstitching var anställd för att sy på lösa blad eller sidor i en bok, säkra dem på ryggen med loop verkan. Tillsammans med användning i skapandet av inbundna böcker, whipstitching var också vanligt i skapandet av pamfletter för små företag och religiösa organisationer. Som en teknik som var förstås att lägga ett estetiskt element i utformningen av böcker, whipstitching var också en metod som inte kräver mycket i form av utrustning. Enkelhet vispa sömnad gjorde det relativt enkelt att använda för broschyrer och också billigare än många andra publicering metoder. Som en liten industri för produktion av nya trycksaker, whipstitching var ofta en metod som bokbindare som specialiserat sig på boken restaurering. I vissa fall, piskan sydde återställas böcker faktiskt skulle stiga i värde, om arbetet utfördes av en verkligt begåvad pärm. Än idag kommer samlare gilla ibland ett sakkunnigt whipstitched upplaga över andra utgåvor som var bunden med någon annan metod. När det kommer till hemtextil, whipstitching kan vara både ett nödvändigt medel för bindande kanterna på mattan rester för användning, samt en dekorativ accent. Ofta kan unhemmed lämningar köpas för en bråkdel av vad en färdig matta skulle kosta. Någon som förstår hur man gör whipstitching kan använda en matta nål och allt från katt tarmen fisk linje med robust nylon att genomföra en gräns på kvarleva som antingen smälter in i färgen på mattan eller skapar en kontrasterande gräns som visuellt intresse.

Whipstitching kan också vara ett snabbt och enkelt sätt att klä upp draperiet paneler, kök och badrum handdukar, och även dukar. Med hjälp av ett bindemedel för att plocka upp en av färgerna i utskrifter eller mönstret, eller helt enkelt skapa en gräns som komplimanger huvudsakliga färgschema av materialet, är användningen av whipstitching ett billigt sätt att ta massproducerade textilier och ge dem en blick som är unik för ditt hem.

Vare sig som en praktisk metod bindande eller bara lägga till lite mer färg eller intresse för en färdig produkt, whipstitching är sy metod att vem som helst kan mästare på kort tid. Eftersom whipstitching tar heller inte lång, kan du börja enkelt ett projekt och slutföra arbetet på mycket kort tid. Resultatet är en produkt som har en egen speciell touch, och kommer att ge njutning för många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.