Vad är Tile Nippers?

Tile avbitartång är handhållna verktyg som används för att bryta och snipping kakel. De används oftast när man cirkulär nedskärningar men kan även användas för rak eller vinklad nedskärningar. Många tycker att det är lättare och mer korrekt att använda en bricka kutter göra raka snitt. Det här verktyget för att skära kakel liknar en tång eller fräsar tråd. Det har profilerade handtag och käkar som används för att bryta bort små bitar av tegel en bit i taget. Skillnad kakelsågar, snittet görs av kakel avbitartång är mycket grov, men det tjänar sitt syfte. Flesta cirkulär nedskärningar görs runt rör och kommer att täckas antingen med blandare är knoppar. Förutom offset grundläggande kakel avbitartång, finns också hjul versionen. Denna typ är avsedd speciellt för skärning smala remsor av kakel, inte större än 0,44 inches (1 cm) bred. Bladen är runda och skära kakel parallellt med verktyget istället för vinkelräta. Dessa används oftast för att klippa bort kanterna på brickan för att passa ett mindre område. Den tips Plattans avbitartång komma i olika material. Carbide tips är de mest populära som hålla skärpan. Volfram tips används också men inte lika ofta. De är snabbare att döva, vilket innebär att du måste slipa dem oftare. Volfram används oftast i bladen på hjul avbitartång.

Använda kakel avbitartång behöver ta några säkerhetsåtgärder. Innan nafsa kakel, sätta på sig ett par skyddsglasögon, som brutits sönder är mycket vassa och kan bli luftburet snittyta. Det rekommenderas även att bära handskar för att förhindra att du skär dig själv på skarpa kanter.

Markera det område i kakel du vill bort. Detta är lättast att göra med ett vax blyertspenna, som du kan torka bort eventuellt överskott markeringar. Om du inte har ett hands, använd en penna på baksidan av plattan. För klurigare nedskärningar, göra en mall i kartong och överföra det till kakel.

Håll kakel över en papperskorg eller andra tomma behållaren och nypa bort sakta på kakel. Tar stora tuggor av kakel kan resultera i att bryta kakel och att behöva börja om. När du är nära din märkning, gör bett mindre för att förhindra skärning till långt inAnvänd 60 sandpapper för att jämna ut färdiga kant när du är klar.

Skötsel av kakel avbitartång rätt sätt kommer att förlänga deras livslängd. Håll dem borta från vatten för att hindra dem från rostande och gripa in. Smörj din avbitartång med Teflon ® glidmedel innan du utför stora jobb.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.