Vad är Te Dyeing?

Fabric färgning har sannolikt funnits i årtusenden. Vissa historiker tror att människor började färgning tyg för att täcka fläckar eller minimera smuts. Det är inte känt hur länge te färgning har funnits, men det kan ha varit nästan lika länge som det funnits te sig. Te färgning är ett enkelt och ekonomiskt sätt för vem som helst till färgning av kläder eller sängkläder.

Te färgning används ofta för att ge textilier en äldre eller antik look. Många tycker färgning material med te på grund av olika färger och nyanser som är möjliga, liksom traditionen sig av te bad.

Te bad kan färgämne tyger i en häpnadsväckande mängd färger. Kamomillte ger ett ljust gult, grönt te orsakar tyg vända ljusgrönt, svarta teer tenderar att producera tan, brun och beige nyanser, och hibiskus färgämnen te tyg en attraktiv nyans av rosa lavendel. I allmänhet starkare doften av te, desto mörkare färg. Trots att tyget kommer att lukta på te efter te bad, tvätt en gång skulle bli av någon lukt. Om du vill korrigera färg när te färgning, en av flera olika betmedel måste användas. Alum och grädde av tandsten är två vanliga betmedel. Innan färgning av tyg, se till att det har tvättats i varmt vatten för att avlägsna alla bleka och krympa tyget. Försök inte färgning syntetiska tyger med te, eftersom färgen inte kommer att ta. Se till att tyget är blöt när du påbörjar färgningsprocessen. När du gör färgen, använd en kopp (250 ml) torr te för varje sex koppar (1,5 l) vatten. Tie te löst-eftersom det kommer att expandera-i en cheesecloth torg, och tillsätt det kokande vattnet och en matsked (15 ml) av alun eller grädde av tandsten. Rör blandningen och låt teet branta för 10 till 15 minuter. Kläm säcken av te och ta bort eventuella teblad som kan ha undgått.

Nästa, sänk dina tyg i te badet. Rör om blandningen emellanåt för att säkerställa en jämn täckning, och ta bort duken när tyget har nått önskad nyans, med tanke på att det kommer förmodligen torr ljusare. Spara blandningen för te färgning, som du kan återanvända den om du inte är nöjd med skuggan. Om du vill ha en jämn nyans, hänga tyget på en Torkställ eller torka den i en varm tork. Om du föredrar en mer ojämn eller ljusdunkel finish, torr tyget medan skrynklig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.