Vad är Space Dyeing?

Space färgning är en teknik som används för att ge garnet en unik, multi-colored effekt. Medan en typisk nystan garn är samma färg över hela, ett nystan utrymme färgat garn är två eller flera olika färger som normalt upprepa sig hela längd av garnet. Space färgat garn ibland kallas doppa färgat garn.

Hemligheten till rymden färgning garn innebär att man använder en speciell kemikalie som kallas betningsmedel. Syftet med en sarkastisk är att hjälpa permanent bestämma färg på garnet efter rymdfärden färgningsprocessen. Eftersom olika färger färgämne kräver olika typer av betmedel, gör det möjligt att färga samma nystan garn många olika färger.

Space färgat garn kan vara färgade i antingen samordnande eller kontrasterande färg. Space färgning garn i samordningen av färger, till exempel olika neutrala toner eller diverse blå nyanser, ger en subtil än sofistikerad look. Space färgat garn i kontrasterande färg, till exempel garn som är lila, rött och blått, erbjuder en funkiga känsla.

Spaced färgat garn som används mest för stickning och virkning. När utrymmet färgat garn görs för att göra en trikå objekt, resulterande projekt förekommer ojämna vågräta ränder som producerar ett collage-liknande effekt. Dock beror storleken på ränder i den färdiga pjäsen på vilken storlek på garn används. Som ni kanske tror, producerar tjockare garn tjockare ränder. Making filtar, halsdukar, lagerhållning mössor och andra objekt med ett inbördes avstånd av färgat garn är förvånansvärt enkelt. Faktum är att många av projektet mönster avsett för nybörjare fungerar bäst med plats färgade garner. Den enkla stygn av dessa projekt kan den pulserande färger garn att ta Center Stage.

Även om utrymme färgade garnet är lätt tillgänglig på alla större båtar och butiker tyg, utrymme färgning garn hemma är ett roligt projekt för ambitiösa Crafter. Att färga garnet, plats du lös dockor i en stor emaljerad stål moms och häll färgämnet och etsande på de olika slingor-doppa nödvändigt att lägga fram de olika färgerna. När utrymmet för färgning av garn hand dock komma ihåg att syftet inte är att göra ett enhetligt mönster. Du vill lägga till en rad olika färger slumpmässigt genom garnet så att det bildar en brokig väv som används för stickning eller virkning.

Även vattenkokare färgning är ibland förväxlas med space färgning, bör det påpekas att dessa två processer är inte utbytbara. Vattenkokare färgning är en mer avancerad teknik för att färga garn som innebär manipulera färgämnet i potten för att producera ett antal olika utseende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.