Vad är Silk Dupioni?

Ibland kallas Dupion eller douppioni, silke dupioni är en skimrande silke som skapas genom att väva silke trådar i två olika färger i en väv som ser ut att ändra färger som silke flyttas runt i olika ljus. Byggt med trådar tillverkad av grov siden fibrer som skördas från dubbel kokonger eller enstaka kokonger som spunnet sida vid sida och förreglade sysselsätter silke dupioni allmänhet en rad livfulla färger i väven. Tillsammans med att skapa den skimrande effekt, välja mellan två olika färger av grov silke fiber bidrar till att skapa en skarp drapera kvalitet till färdigt tyg.

Silk dupioni har en fördel jämfört med vissa andra typer av silke, i dupioni tenderar att motstå rynkor, vilket bidrar till att öka användbarheten av det färdiga tyget. Dessutom har siden dupioni också en tendens att ta veck mycket väl, vilket kan ge slutprodukten en skarp och formella utseende. Som en extra bonus, silke dupioni är helt reversibel, så det är helt acceptabelt för båda sidor av materialet för att synas. Samtidigt, silke dupioni har ett par nackdelar. Materialet har nästan ingen stretching förmåga, vilket innebär att med hjälp av silke dupioni nödvändiggör vara mycket exakta i mätningarna före kapning ut varje mönster. Också, silke dupioni inte fungerar bra med stift, som stiften har en tendens att lämna outplånliga spår i materialet. Detta attribut kan vara frustrerande för vissa personer försöker utnyttja silke dupioni i projekt hemma sömnad.

Silk dupioni kan användas i flera olika tyg skapelser. I vägen för kläder, siden dupioni fungerar bra för flytande jackor, blusar, kjolar, klänningar och brud-kappor. För hem inredning, kan silke dupioni utnyttjas som draperi paneler eller andra typer av fönster behandlingar, löpare och dukar, och doilies för accent på bord och soffa ryggar och armar.

Även kemtvätt generellt rekommenderas för silke dupioni, är det möjligt att handtvätt delar av silke dupioni tyg innan materialet kapas och används i ett mönster. När tvättas för hand, det är chansen att några krympning, och tyget kommer sannolikt att förlora en del av den friska vävnad och en del av den skimrande effekt. För färdiga produkter tillverkade med silke dupioni är kemtvätt definitivt det bästa sättet att frisk materialet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.