Vad är Seed Beads?

Seed pärlor är mycket små glaskulor som används i en mängd olika hantverk. Sin ringa storlek gör dem idealiska för en rad projekt, från pärlstav plagg till halsband. Pärlorna varierar mycket i färg och konfiguration, samt ett antal företag som specialiserat sig på att göra utsäde pärlor. De flesta båtar butiker säljer utsäde pärlor, och de kan även beställas direkt om masstillverkning eller sällsynta konfigurationer önskas.

Normalt seed beads är ungefär klotformig, och de har starkt liknar frön, eftersom de är så liten. Vissa utsäde pärlor har något tillplattade ändar, så att de kommer att skapa en mjukare linje när de är uppträdda tillsammans, och vissa är avlånga till olika grader. Specialty utsäde pärlor kan också ha aspekter, så att de verkar blinkning och gnistra i ljuset.

Tonen i glas varierar också, från frö genomskinliga pärlor till ogenomskinlig sorter. I vissa fall kan granula vara fodrade med metall så att de får en metallisk rösterna, eller de kan ha en glänsande eller opaliserande finish. Ett brett utbud av färger finns också, med vissa pärlor bildas från mångfärgade glas medan andra är av samma färg.

Kvaliteten på utsädet pärlor varierar kraftigt. Vissa företag använder mycket exakta glasblåsning metoder, så att deras utsäde pärlorna är mycket jämn i storlek och form. Dessa frön pärlor tenderar att vara dyrare, eftersom de representerar större ansträngning. Andra företag har mindre krävande tillverkningsmetoder, och de producerar oregelbundet formade produkter som ibland kan komma smält samman på grund av ovarsam hantering. Det finns flera sätt att köpa utsäde pärlor. Många hantverk butiker säljer dem uppträdda i härvor av hundra eller mer, eftersom pärlorna är så små att ett stort antal behövs för de flesta båtar projekt. Pärlorna kan även säljas i små förpackningar eller burkar så att de inte är lika lätt att tappa, eller de kan vara lös och säljs efter vikt, så att konsthantverkare kan plocka ut så många som de vill.

Många använder utsäde pärlor som distanser i halsband, till accent kläder och projekt hantverk, eller i vävda pärlstav projekt som bälten. De små pärlorna är också vanliga i vintage kläder, och många företag göra mångfaldigande pärlor som utformats speciellt för reparation vintage plagg. Konsthantverkare som vill börja beading kanske ska överväga att köpa en fiskelåda att behålla sina kulor i, så att färgerna kommer att separeras medan pärlorna är också begränsad, eftersom de är mycket lätt att förlora.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.