Vad är Plasticine?

Plasticine? är ett varumärke som namn för en oljebaserad modellering material som utvecklats av en bildlärare i England 1897. Icke-torkning lera som William Harbutt formulerade är fortfarande tillgänglig, är plastilin , en liknande modell lera utvecklats av Franz Kolb på 1880-talet, men villkoren modellera och Plastilina nu används av många människor som generiska termer för modellering lera.

Plasticine har olika egenskaper som gör den användbar. Till skillnad från lera och vax, stannar modellera mjuk och fungerar: det varken hårdnar eller torkar. Skillnad keramik lera, den kommer i en mängd färger som kan användas som köps eller blandas. Också, till skillnad från lera, fastnar modellera inte händerna.

Plasticine kan formas och arbetat med modelleringsverktyg för att forma, skulptera, blandning, texturering, gallring, skrapa, peta och styckning. Det kan bearbetas på egen hand eller byggd på en redan bildade armatur. Observera dock att det inte kan avfyras.

Två viktiga nya användningsområden för modellera har nyligen utvecklats. Canadian illustratör Barbara Reid har utvecklat en teknik bok illustration med hjälp av modellera. Hon skapar illustrationer av scener med hjälp av modellera lättnad skulptur, att tillämpa ett antal tekniker förmedla avstånd, storlek, textur och belysning. Hennes illustrationer för den nya bebisen Calf av Edith Newlin Chase, Copyright 1984, är den första publicerade exempel på denna teknik. Party , från 1997, där Reid vann Governor General's Literary Award, och tunnelbana Mouse , från 2003, är andra verk illustreras med denna teknik.

Troligtvis den mest kända ny användning av modellera i claymation?, som ursprungligen användes endast som en servicemark för en typ av stop-action-film animation process sker med olja modellering lera som uppfanns av Wlll Vinton, mannen som ansvarar för informationsinsatser i Kalifornien russin. Termen claymation har kommit, som modellera , som används allmänt för att beskriva animering med modeling lera. Tidigt lera animation, i allmän betydelse, omfattar karaktär Gumby. Senaste höjdpunkter inkluderar alla Nick Park's Wallace och Gromit äventyr, inklusive shorts och funktionen längd Curse of the Were-Rabbit , liksom Chicken Run , och Tim Burton's The Nightmare Before Christmas och Corpse Bride . Med utdelningen av fyra Academy Awards för Wallace och Gromit shorts och spelfilm, modellera har otvivelaktigt nått nya höjder av erkännande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.