Vad är Petit Point?

petit point-som betyder "liten punkt" på franska och även känd som en needlepoint Stich-är en typ av broderi stygn. Det fungerade på en duk eller vävda bas och består av diagonala sömmar.

Duken som används, ofta gjorda av bomull eller linne, består av varp och inslag trådar. Varpen trådar, som är den vertikala trådar, och woof trådar, som är den horisontella trådar, vanligtvis utsträckt i en broderbåge att göra tyget sträckt. Den petit point stygn själv kör på en diagonal och passerar över en korsning av en horisontell och en vertikal tråd gör en lutande stygn i 45 graders vinkel. Tråden eller räkna antalet stygn till tum är mycket liten, vilket gör att ledningsnätet för att skapa varningsbilder som i väv.

Petit punkt har en imponerande historia eftersom det var en favorit aktivitet Madame de Maintenon, den andra hustru till kung Louis XIV av Frankrike. Hon grundade Saint Cyr l'Ecole, en skola för fattiga flickor av god familj, som ligger i en liten by nära Versailles. Som en del av kursplan, lärde alla unga damer needlepoint och petit point. ett populärt tidsfördriv i aristokratiska damer, petit point avrättades ofta med de finaste delarna av siden, och gobelänger ofta skröt tråd spunnen guld och silver. Idag, petit point är ofta kallas ett "tält stygn," och bosatt under förkortningen av needlepoint. På grund av sin Intricacy den är lämplig för små KONSTFÖREMÅL som piller-lådor, små porträtt, och eleganta handväskor. En av de mest favorit designmönster är mille fleurs , vilket vanligen betyder "tusen blommor" och var ett särskilt populärt motiv på 15: e talets Frankrike. under senare århundraden använde kvinnor petit point att måla änglalika ansikten eller religiösa symboler på duk, såsom blödande hjärta av Jesus, ett populärt motiv. Smärtan-uppbindning konst blev ofta en kär bröllopsgåva, ges från en nära kvinnlig vän till den andra, eller skickas ner inom familjer. Ofta kallas scener "tablåer" framställs på klockan drar, firescreens och fotpallar, samtidigt som man senare petit point gobelänger slog i golvet som området mattor.

Det finns tre variationer av petit point stygn-den Basketweave, den kontinentala och den halva kors tältet stygn. De ser alla liknande på framsidan av duken, men varje bearbetas på ett något annorlunda sätt och har särskilda egenskaper till sin fördel. Det finns visserligen ingen exakt För genomförandet av sömmar, är de vanligtvis arbetade från ett diagram. En annan fördel med den tekniken är att den så fortskrider tråden transporteras över baksidan av bilden, utan knutar eller början av olika färger som visas på framsidan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.