Vad är Papercraft?

Papercraft är en form av bearbetning av i vilket papper används för att skapa tredimensionella objekt såsom modeller eller skulpturer. Vissa människor hänvisar till papercraft som pepakura, i en hyllning till den stora japanska papercrafting gemenskap. Papercraft kan vara stora eller små, ödmjuk och ambitiös, och det är otroligt varierande. Det är också lätt att lära, och Internet har i hög grad underlättat utbytet av papercraft mönster och mönster. Dessutom har många Internetforum ge användbara tips för blivande papercrafters som får kämpa med sitt arbete.

skillnad origami, innebär papercraft delning papper eller kartong och limning tillbaka det tillsammans, även om vissa falsning och bockning kan vara inblandade. Very basic papercraft ofta lärs ut i skolorna, så att barnen kan få polygoner till liv i form av polyhedra. Enkel papercraft kräver inte stora matematiska kunskaper, men det kan användas för att illustrera grundläggande matematik, eller att få folk glada om matematik. Mer avancerade papercraft kan uppmana imponerande matematiska förmågor, som är en del av det roliga för vissa konsthantverkare.

Papper skulpturer kan bli ganska utarbeta, kör allt från kopior av skulpturer gjorda av andra material som marmor till modeller av saker som tåg, båtar och flygplan. Verkligen dedikerade konsthantverkare kommer ibland utforma papercraft föremål med rörliga delar, vilket kräver en mycket fin blick och mycket tålamod. Strukturen på den tredimensionella objekt kan stödjas med styvt papper, kartong, eller trä, så att den inte kommer att kollapsa, och det kan vara målade, färgat eller texturerat med tillämpad material också. För att förhindra warping, några Papercraft är täckt med ett skyddande skikt som gör det ännu stadigare.

Freehanding Papercraft är utmanande, men roligt, och det kräver ett gott öga för design. Vissa papercrafters använda programvaror konstruktion som gör mycket av jobbet åt dem, genom att konvertera ett tredimensionellt objekt i en lägenhet mönster som kan skrivas ut. När en papercrafter devises särskilt komplicerat mönster, han eller hon kan dela den med andra, i en anda av samarbete mellan konsthantverkare, och i hopp om att se nya tar på konstruktionen som kan integrera flera delar eller lösa konstruktionsfel.

De verktyg för grundläggande Papercraft är mycket enkla och billiga. Det hjälper att använda ett rakblad eller exacto ® kniv för att skära, snarare än sax, eftersom bladet kan skapa exakta, rena linjer. I detta fall är ett företag skär yta behövs. Tejp och lim är också användbara, som är tjockt papper. Du kan också hitta dör och stämplar nyttig, tillsammans med pincetter och andra verktyg för att manipulera mycket små bitar av papper medan du arbetar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.