Vad är Nalbinding?

bokstavligen översättas med "nål bindande" eller "bindande med en nål," nalbinding är en häfdvunna metod för att skapa material som anses vara äldre än virkning eller stickning. Alternativt stavat som naalbinding eller nalebinding, är den process som bygger på användningen av en nål i stället för två, och en teknik som utnyttjar hela längd del av garn. Här är lite information om konsten att nalbinding, liksom ett par av ansökningar om konstform.

Nalbinding anses vara en form av enskilda nål stickning som använder korta delar av garn. Detta skiljer sig från många andra tekniker, eftersom en hel del av garn är involverade i bildandet av varje Lop i mönstret. Nålen som är anställd i nalbinding är relativt platt struktur. Börjar med en kort bit garn, är en loop skapas, och nålen förs genom öglan. Dock att knuten resultaten med denna åtgärd är inte snugged. Istället är knuten vänster lös, så att nålen ska passera genom öglan som skapats av den första satsen.

Vad denna serie av åtgärder skapar är en kedja med öglor som är avsedda att vara mer eller mindre enhetliga. När slutet på raden är nådd arbete på den andra raden börjar. Detta sker genom att skicka nål och fäst garnet genom den sista slingan i första raden och den första slingan i andra raden. Denna process upprepas under hela andra raden, som förbinder varje ny slinga med motsvarande slinga i första raden.

Nalbinding förlitar sig på denna unika metod looping garn för att skapa ett antal användbara saker. Några av de mer vanliga produkter som kan bli följden av nalbinding är vinter sjalar och vantar. Intresset för nalbinding som folkkonsten har också lett till att användningen av konstform att skapa attraktiva västar, dekorativa remmar och lagerhållning mössor. Eftersom tekniken bygger på användning av relativt korta bitar av garn, är det möjligt att blanda i olika färger i designen, vilket gör varje skapa något som är unikt i sitt slag.

Mönster för nalbinding projekt finns på nätet, liksom i många hantverk och affärer tyg. De komplicerade mönstren varierar från enkla projekt som är lämpliga för nybörjaren till intrikata verk som kommer att hålla uppmärksamhet rutinerade nalbinding entusiasten i flera månader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.