Vad är Moiré Fabric?

Även om du inte kan ha vetat om det, är chansen att du har slitna moiré tyg någon gång i det förflutna. Som ett material som letar sig in i ett antal olika typer av kläder samt andra användningsområden, har moiré tyg en blick, som ofta förknippas med kvalitet, stil och glans. Här är några saker du bör veta om moiré tyg och hur denna vackra material letar sig in i många olika sammanhang.

Moiré tyg skapas genom att tillämpa en avslutande teknik till ett vävt tyg avsnitt. Ofta skapas med hjälp av siden tyg som grunden, Moiré tyg efterbehandling kan resultera i en djup glans till materialet, eller matt att avsluta med att i huvudsak reglera graden av kross som görs för att fibrerna. Detta kan medföra är att skapa en räfflad eller vågiga mönster på tyget som ger en skimrande kvalitet eftersom fibrerna är borstad ett eller annat sätt. En populär metod för att förbereda moiré tyg innebär att man använder valsar som har graverat mönster. Materialet körs mellan de graverade valsar med vissa delar av tyget krossade att avslöja färdig design som har en vätska eller vattnig utseende. Denna typ av program används ofta för att skapa material stilar är idealiska för aftonklänningar, formell slängkappor, handväskor koppling, och andra typer av formella kläder och accessoarer för kvinnor. En annan strategi för att uppnå en moiré tyg stil genom att använda flera olika färger på utskrift tyger, vilket gör att färgerna överlappar. Konstruktionen uppnår en känsla av djup som varierar ögat färdas över mönstret i tyget. På grund av krossandet av tyg under processen, den färgvariation som den nationella handlingsplanen är borstad ett eller annat sätt kommer att skapa en fantastisk effekt. När det används som tyg för hemtextilier, ger moiré tyg en fin touch av elegans till utrymmet. Den Kabelanslutna Tyget är perfekt för att skapa formella fönster behandlingar med sladd silke paneler som en del av den totala behandlingen. Materialet gör också ett uttalande som omfattar material för stol säten, paneler skärmen och tyg behandlingar vägg. Under många år var användningen av Moiré tyg för överkast ett enkelt sätt att skapa en känsla av stil på nästan vilken typ av sovrumsmöbler utan att spendera en massa pengar.

Andra användningar för moiré tyg dyka upp då och då. Materialet kan användas som liner tyg i smycke askar och lådor cigarett. Tillsammans med de använder runt huset, kan moiré tyg också användas i vad som kan kallas en slutlig ansökan, som fodret material val i kistor.

Tålig och attraktiv, är moiré tyg ett bra sätt att lägga till lite fart i hemmet eller i garderoben. Finns i ett komplett utbud av färger, är materialet relativt billiga och håller sig väl med ett minimum av vård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.