Vad är Mjukpapper?

Mjukpapper är ett tunt, starkt, genomskinligt papper gjorda för användning i hantverk, liksom för inslagning och andra applikationer. Vaxad mjukpapper är överdragen med vax så att när det värms upp med ett varmt strykjärn, kommer bitar håller ihop. Japanska laga vävnad är en typ av mjukpapper som används i konst bevarande att laga eller reparera papper som är gammal eller sliten. Honeycomb mjukpapper, som säljs i dynor, är ett dragspel vikt papper för att göra tredimensionella centerpieces, prydnader och dekorationer och kräppapper är också en mängd mjukpapper. Syrafritt silkespapper används i konserveringsmetod viks föremål såsom tyg, och interleaving.

Mest vävnad säljs i enstaka blad eller samlingar av 25, 40 eller 50 ark, men vit vävnad specifikt för bulk förpackning säljs även i 480-arks förpackningar. Craft mjukpapper kan vara vita eller färgglada, och det finns också pasteller, metallic-som är matt på ena sidan och mönstrad erbjudanden. Mönster inkluderar Animal Prints, två färger att skugga in i varandra, ränder, små blommotiv, plädar och andra teman. Dessutom använder specialpapper integration silkespapper kronblad, ormbunkar, fiber, jute, löv och andra naturliga fibrer för att lägga till färg och konsistens.

Vikt. Papper beskrivs på flera sätt : genom punktstorlekar att mäta tjockleken av ett enda blad i tusendelar av en tum, och som ytvikt, ett mått på pounds av vikten av 500 ark standard storleken på papperet, vad det nu kan vara. Eftersom storleken på olika typer av papper är inte konsekvent, jämföra grund vikterna är komplicerat. International Organization for Standardization (ISO) pappersindustrin standard anses vara den mest konsekventa sättet att jämföra papper vikter. ISO åtgärder vikt i gram per kvadratmeter (GSM). Med detta mätsystem, är det mycket lättare att se vilka medel mjukpapper:

10-35 GSM mjukpapper
35-70 GSM ljusare textweight
70-100 gsm medium textweight
100-120 gsm tung textweight /ljus vykort
120-150 gsm vanliga vykort
150-200 gsm tung vykort
200 g / super tung vykort

ibland uppdelningen mellan vävnad och textweight papper anges som 40 gsm, snarare än 35 gsm.

storlek. Mjukpapper karaktäristiskt säljs i följande storlekar. Japanska mjukpapper kan hittas i sista storlek:

  • 12 x 18 inches (305 mm x 458 mm)
  • 15 x 29 inches (381 mm x 736,6 mm)
  • 20 x 30 inches (508 mm x 762 mm)
  • 21 x 31 inches (533,4 mm x 787,4 mm)

Arts and Crafts Användningen av mjukpapper. Mjukpapper som används i en mängd olika konst och hantverk. Det används i collage, mosaik, stansning, flöten presentpapper, papier-maché, dekorationer, kransar, blommor papper, skulptur och pomps för parad. Vissa mjukpapper är garanterat inte att blöda, och en del är utformad för att blöda, så att vatten kan tillämpas och färgen som används för att skapa konstnärliga effekter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.