Vad är Microfiber?

Som ett av svaren på hur man använder oljeprodukter avfall effektivt, utvecklades microfiber som ett sätt att ta något som var oanvändbart och förvandla den till en produkt som alla kan använda. Här är lite bakgrund om utvecklingen av microfiber och några av de användningsområden för materialet.

Under mitten nittonhundratalet började tillverkning av syntetiska fibrer för att expandera till nya områden. Ett av genombrotten för eran var att det slam som blev över efter oljan har förfinats och förvandla den till en syntetisk fiber som kan användas i klädseln. Att finslipa på detta avfallsprodukter gav ett ämne som kallas polypropen, vilket i sin tur kan förädlas till en tunn olefiniska fiber. Olefin fibrer var idealiska att använda i tillverkningen av bilen klädsel, hem och kontor mattor, och även några draperier. Olefin fibrer fångad på i stor skala under 1970-talet, med bland annat Hercules, Inc. i Wilmington, Delaware producera egna märkesvaror form av olefin fiber, som döptes Herculon ®.

Fortsatta experiment tillåts för användning av polypropylen för att utveckla en extremt fin fiber som var mindre än den en-denier standard av tiden. Kallad microfiber, mycket tunn, men förvånansvärt motståndskraftig fiber kan användas för en rad textila tillämpningar som bredare vävar av olefiner fibrer helt enkelt inte var lämpade för.

Microfiber har goda fukttransporterande egenskaper. Det är, microfiber material kommer att absorbera fukt och oljor i stället ge dem möjlighet att ställa på ytan av materialet. Detta fuktspridande fukt fastighet gör microfiber idealisk för sådant som fotbollar och basketbollar, eftersom svetten från spelarens händer kommer inte att bollen hal och svårare att hålla.

Mikrofibrer används också för olika typer av tyg där absorption av vatten är önskvärt. Till exempel är trasor för hem damning, städning glas och detaljer bilar ofta tillverkade av microfiber material. Microfiber dukar också lämna bakom några rester av ludd eller damm, vilket gör materialet perfekt för vaxning en bil. Det är dock viktigt att notera att microfiber material kommer att plocka upp damm och ludd och absorbera det. Detta innebär att det är ett bra ideal att tvätta microfiber efter varje användning, så att det inte blir några rester som skall deponeras nästa gång du damm eller tvätta fönster med trasan.

Microfiber används ofta i andra textila applikationer, såsom dukar, idel draperier och gardiner. Fläcken avvärja förmåga microfiber blandningen i dessa typer av produkter som gör dem väldigt attraktiva för många villaägare, liksom restauranger och andra typer av företag som föredrar att använda material som är både snygg och användbar.

Även om användningen av microfiber för kläder har funnits i några år nu, det finns de som motsätter sig dess användning, särskilt eftersom det inte är ett naturligt material och eftersom det är brandfarligt. Dessutom kan vissa personer inte vara bekväm att bära ett plagg av microfiber material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.