Vad är Maskeringstejp?

Maskeringstejp är en flyttbar tejp används för att ge tillfälligt skydd för ett område medan ett angränsande område håller på att utarbetas. Ursprungligen var avsedd att dölja en del av en bil är tvåfärgad lack medan den andra delen fanns på att färdigställas, har maskeringstejp funnit många andra användningsområden sedan. Förutom maskering, kan den användas för att försegla förpackningar, skarv affisch styrelse eller annat material, hålla en droppe duk på plats, försändelserna tillsammans och etikett material, bland andra användningsområden. I basprodukten, självhäftande levereras på en crepe underlag för att skapa en lätt sönderrivna Manila-färgade band. Grundläggande maskeringstejp levereras i bredder? inch (~ 13 mm),? inch (~ 19 mm), 1 tum (~ 25 mm), 1? inch (~ 38 mm), 2 inches (~ 51 mm) och 3 inches (~ 76 mm). Maskeringstejp säljs såväl i enskilda rullar och i förpackningar med flera rullar, och kartong kärna har ett karakteristiskt stor diameter, vilket gör det möjligt att bära eller bära bandet som ett armband. Svart maskeringstejp finns också.

Rekommendationer för att ta bort maskeringstejp renlig omfatta dra av det i måttlig takt och i 90 graders vinkel, som arbetar vid en tidpunkt när ytan är varken för varmt eller för kallt för antingen extrema temperaturer kan orsaka problem. Om det är för varmt, kan vissa lim rester lämnas, om det för kallt, det maskeringstejp kan gå sönder lätt. Samtidigt som standard maskeringstejp är bra vid en högsta temperatur på omkring 150oF (66oC) i ungefär en timme, klarar höga temperaturer maskeringstejp värmer upp till 350oF (177oC) i en timme. Det är viktigt att välja ett band avsedda för den omgivande temperatur samt det speciella material som är en maskering för att undvika någon form av skada. En särskild form av maskeringstejp kallas målartejp är utvecklade för att omsorgsfullt löstagbara efter lång tid, med vissa märken hävdar att släppa väl upp till 60 dagar efter ansökan. Några målarens band är märkta med fraser som "rena bort" eller "friges oskadd" och du kan ofta plocka dem med deras färg, som vanligtvis är blått eller grönt. Annan särskilt sammansatta maskeringstejp görs med särskilt stark vidhäftningsförmåga egenskaper för att kunna hålla sig till ytor som motstår fastnar.

Maskeringstejp finns även i en rad olika färger. Färgat maskeringstejp kan användas för färgkodning transporter och lager, inredning, märkning golv, göra tecken, kartläggning och konstprojekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.