Vad är KRÄPPAPPER?

KRÄPPAPPER, eller KRÄPPAPPER , är silkespapper som har varit belagda med dimensionering och sedan "kräppade" för att skapa samlar in. Sizing är ett material som lim, gelatin, gummi eller stärkelse, läggas till pappersmassa eller trasa för att lägga glans och styvhet, bland annat. Detta ger kräppapper en tydlig struktur och känsla, och en helt annan än obehandlade mjukpapper.

mjukpapper, enligt International Organization for Standardization (ISO) standard pappersindustrin, är den lättaste dokument om dess omfattning. ISO åtgärder vikt i gram per kvadratmeter (GSM), och med denna mätning, är det lätt att se var kräppapper linjer upp:

10-35 g mjukpapper
35-70 GSM ljusare textweight
70 -- 100 g medium textweight
100-120 gsm tung textweight /ljus vykort
120-150 gsm vanliga vykort
150-200 gsm tung vykort
200 g super tung vykort

ibland uppdelningen mellan mjukpapper och textweight papper ges som 40 gsm, snarare än 35 gsm.

Crepe mjukpapper finns i vitt, liksom ett mönster av ljusa och pastellfärger, och det kanske eller kanske inte blöda. Creping kan också tillämpas på specialpapper, såsom mullbär papper eller Lokta papper, som tillverkas av Daphne Bush i Himalaya och kallas ibland Lokta crinkle . Dessutom är kräppapper viktig som stöd för olika typer av band, inklusive maskeringstejp och eltejp.

KRÄPPAPPER är populär för streamers och andra dekorationer parti, men det har andra användningsområden också. Rekvisita och kostym tillbehör kan göras av kräppapper. Det kan vara indränkt i en liten mängd vatten för att skapa ett färgämne för påskägg, vita vykort och annat material. Kräppapper kan också användas för att göra papper blommor, applikationer, och papper skulptur.

är KRÄPPAPPER säljs i långa, smala rullar-1 7 /8 tum och 2 inches bred i USA och 4,5 cm bred i Storbritannien för streamers och sådant, liksom i ark och "veck"-stor vikt ark. Kräppapper är ofta gjorda för att vara brandsäkra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.