Vad är Jersey Fabric?

Jersey tyg är en typ stickade textilier tillverkade av bomull eller bomull och syntetiska blandning. Några vanliga användningsområden för jersey tyg ingår t-shirts och vinter sängar. Tyget är varm, flexibel, stretchig och mycket isolerande, vilket gör det till ett populärt val för lagret bärs närmast kroppen. Jersey tenderar också att vara mjuk, vilket gör den mycket bekväm.

Textil är döpt efter ön Jersey. Jersey är den största av en grupp öar som kallas Kanalöarna, som ligger mellan England och Frankrike. Ön har en lång historia av mänskliga bosättningar, och är också känt för Jersey kor, vanligtvis upp för sin rika, krämig mjölk. En stickmaskin används för att göra jersey, eftersom det kan skapa de små Även nära kornade maskor i samband med jersey tyg. Liksom många sticka andra tyger, har jersey tyg en höger och en fel sida. Den högra sidan av materialet utmärks av en rad mycket små linjer som går vertikalt, och fel sida har en horisontell korn. I de flesta fall, ett plagg från jersey tyg är sydd med höger sida vänd ut, såvida inte sömmerskan gör ett medvetet stilistiska val. En av orsakerna till många människor tycker om att bära tröja tyg är brottöjning. Tyget kan sträcka upp till 25% procent längs sin säd. Plagg tillverkade av materialet har mycket att ge som deras bärare flytta och även tenderar att hålla fast kroppen, eftersom tyget kontrakt liksom expanderar. Sticka klänningar är vanligtvis gjorda av jersey tyg, utnyttja KLIBBIG egenskap av tyget. Jersey tyg finns även ett stort sortiment av färger och mönster som passar alla smaker.

Vård riktningar för jersey tyg varierar, beroende på om tyget är helt naturliga eller delvis syntetiska. Som en allmän regel kan jersey tyg tvättas i varmt vatten med liknande färger och tumla torkas mellantemperatur. Ljusa färger stannar ljusare längre om de tvättas på en kall inställning och torkas på låg. Försök att undvika blandning av ljusa färger och vita i tvätta, eftersom färgerna kan blöda.

När sömnad jersey tyg, rekommenderas att tyget tvättas först, speciellt om det är bomull. Alla knits tenderar att krympa när de tvättas, och tvätta förhand eliminerar krympning frågor. Det är också viktigt att använda ett mönster som utformats särskilt för stickas tyger, eftersom mönstret kommer att stå för brottöjning av materialet. Flesta sömmerskor också använda ett dubbelt lager av sömnad eller en overlocksöm på jersey tyg, för att förhindra att reda ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.